Gemeente Ede

dinsdag, 18 oktober 2011

Historisch symposium

Op vrijdagmiddag 28 oktober 2011 wordt het historisch minisymposium `Passie voor geschiedenis. Wat is er gaande in de Edese geschiedschrijving` gehouden in Cultura. De organisatie is in handen van het Gemeentearchief Ede in samenwerking met de Studiegroep Geschiedenis van de Vereniging Vrienden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De studiegroep viert hiermee haar 25-jarig bestaan en het Gemeentearchief geeft hiermee de lokale afsluiting van de landelijke Maand van de Geschiedenis.

Na de opening door cultuurwethouder Evert van Milligen geven twee sprekers een lezing over hun onderzoek binnen de gemeente Ede. Daarna houden drie onderzoekers een korte inleiding over hun actuele onderzoek, waarna ze worden bevraagd door dagvoorzitter Fred van Kan, directeur van het Gelders Archief in Arnhem. Uiteraard wordt er een actieve houding verwacht van de deelnemers: hoe meer vragen, hoe beter!

Bent u geĂŻnteresseerd in deelname aan dit symposium, dan kunt u zich per e-mail opgeven via gemeentearchief@ede.nl of via (0318) 68 03 59. Vanaf 24 oktober is het volledige programma te vinden op www.ede.nl/gemeentearchief.