Belgische Federale Overheid



Student@work: een nieuwe website over studentenarbeid

Datum: 28 oktober 2011

Vanaf 1 januari 2012 wordt de reglementering rond studentenarbeid grondig hervormd. Studenten zullen 50 dagen per jaar mogen werken tegen een verlaagde RSZ-bijdrage. Werkgever en student blijven samen verantwoordelijk om het zogenaamde `contingent' van 50 dagen niet te overschrijden.

In het kader van die nieuwe reglementering heeft de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) een nieuwe website opgestart die volledig gewijd is aan studentenarbeid: www.studentatwork.be Externe link . Die gaat vergezeld van een nieuwe onlinedienst waarmee elke student ook het saldo van zijn jaarlijks contingent kan nakijken.

De website Student@work Externe link biedt werkstudenten en hun ouders gedetailleerde, begrijpelijke informatie over de mogelijkheden en bepalingen van de nieuwe regeling.

Vanaf 1 januari zal elke student ook het saldo van zijn of haar contingent kunnen nakijken via de internettoepassing "Student@work 50 days Externe link ". Op een webpagina, beveiligd met behulp van de elektronische identiteitskaart, kan elke student zijn of haar reeds geleverde prestaties nakijken, resterende werkdagen inplannen via een kalendertoepassing en een attest afdrukken voor de werkgever. De RSZ voorziet ook een vereenvoudigde toegang, die enkel het saldo of het bijhorende attest toont en ook via een smartphone toegankelijk is.

De werkgever krijgt via de portaalsite van sociale zekerheid Externe link ook zelf toegang tot het saldo van de student. De student kan hem hiertoe toegang verlenen via een pincode. De RSZ streeft hier naar maximale transparantie, met respect voor de privacy van de student, zodat werkgevers en studenten op elk moment zeker zijn dat ze het resterende contingent niet overschrijden.

De website www.studentatwork.be Externe link raadplegen

Meer informatie over de belangrijkste wijzigingen van de reglementering rond studentenarbeid Externe link (pdf, 3 p. - 1,46 MB) Zie het origineel