Gemeente Duiven


Duiven, vrijdag 28 oktober 2011

Een nieuwe structuur, een sterke verbetering van de functionaliteit en een mooi nieuw grafisch ontwerp zijn belangrijke vernieuwingen van de site. Er is sterk ingestoken op wat de bezoeker van de site verwacht, wat hij wil doen op de site en hoe hij zoekt. De website is verder met nieuwe technieken gebouwd, mede om op die manier te kunnen voldoen aan de webrichtlijnen die door het Rijk aan overheidswebsites worden gesteld. De nieuwe website is een belangrijke stap voorwaarts naar een betere dienstverlening.

Verbeterd

Voor de nieuwe site is de bezoeker het uitgangspunt. Deze insteek betekent dat vooral de wijze waarop een bezoeker naar informatie zoekt en hoe hij websites en teksten bekijkt, leidraad zijn voor de nieuwe site.

Zo is er nu een onderdeel 'meest bezocht' op de site, waar mensen onderwerpen kunnen vinden waar andere bezoekers het meest op zoeken. Ook hebben nieuwsberichten, de contactgegevens en het Digitaal Loket een prominente plek gekregen. Pagina's zijn voorzien van een zogenaamd kruimelpad, zodat de bezoeker beter weet waar hij zich op de site bevindt en eventueel zijn zoekrichting daarop kan aanpassen. En bezoekers kunnen zich met behulp van rss-feed abonneren op onderdelen van de site, bijvoorbeeld nieuwsberichten. De gemeente gebruikt de rss-feed van persberichten en nieuwsberichten zelf ook, om op die manier automatisch deze berichten op Twitter te plaatsen. Volgers worden dan geattendeerd op een nieuw bericht en met een verkorte link doorverwezen naar de nieuwe website.

Uw mening

De nieuwe website is klaar voor de toekomst. De basis staat er, maar 'klaar' is het nooit helemaal. In de doorontwikkeling steekt de gemeente verder in op het versterken van de interactie en transactie. De gemeente is uiteraard benieuwd wat u ervan vindt. Kijk dus eens op www.duiven.nl en laat ons uw mening weten.

Gemeentegids

Omgevingsloket

Logo_Loket_Omgevingsvergunning

Burgernet

Logo_Burgernet

Contact

T: (0316) 27 91 11 F: (0316) 27 92 79 E: gemeente@duiven.nl