Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 28-10-2011

Poging beroving

AMERSFOORT De politie onderzoekt een poging tot beroving van een 17-jarige Amersfoorter waarbij het slachtoffer aanzienlijk letsel opliep.

De jongeman fietste in de nacht van zondag 23 oktober op maandag 24 oktober, rond 03.50 uur, over de Heinsiuslaan in de richting van de Barchman Wuytierslaan. Hij hoorde dat er iemand achter hem aanrende. Voordat hij zich kon omdraaien of ook maar enigszins kon verweren kreeg hij direct een klap op zijn hoofd en volgde er een worsteling met zijn belager.

De verdachte had het kennelijk op zijn fiets gemunt en het lukte hem in eerste instantie om de fiets van het slachtoffer afhandig te maken. Die liet het er echter niet bij zitten en zette de achtervolging in. Er volgde opnieuw een worsteling tussen beide mannen waarbij de Amersfoorter zijn fiets kon terugpakken. De verdachte ging er hierna lopend vandoor. De Amersfoorter kwam er niet ongeschonden vanaf want hij had aanzienlijk letsel in zijn aangezicht waarbij een aantal wonden gehecht moesten worden.

Het beknopte signalement van de verdachte luidt als volgt:


- Blanke man, ongeveer 1.85 meter lang, gekleed in een donkerkleurige stoffen jas met een grote capuchon met bontkraag. De man sprak Nederlands maar met een Amersfoorts accent.

Ten tijde van de poging tot straatroof stond er in de omgeving een man naar het incident te kijken die mogelijk relevante informatie heeft voor de politie. De politie verzoekt deze nog onbekende getuige, en mogelijk andere personen die informatie hebben over dit incident, contact op te nemen met de politie in Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Lokfiets

AMERSFOORT Een fietsdief stal op donderdagmiddag 27 oktober een lokfiets en kreeg een enkele reis naar het politiebureau.

In de middag plaatse een agent een lokfiets in een fietsenstalling op de Stationsstraat. Rond 15.30 uur liet een fietsdief zijn blik op de fiets vallen en ging er mee vandoor. Agenten hielden de verdachte, een 33-jarige man uit Amersfoort, kort daarna op het Achter de Kamp aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Acht keer de limiet

AMERSFOORT Een beginnende bestuurder bleek in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 oktober maar liefst acht keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben.

Rond 02.05 uur zagen agenten een automobilist op de Stadsring rijden, die de nodige moeite had zijn auto recht op de weg te houden. Hij reed meerdere malen over de middenstreep. Zij gaven de man, 22 jaar oud en afkomstig Amersfoort, een stopteken. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel had gedronken en zij hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 705 ug/l, acht maal de wettelijke limiet van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding

HOOGLANDERVEEN Op donderdagochtend 27 oktober botsten een bromfietser en een fietsster op elkaar. Beiden raakten gewond.

Rond 08.20 uur fietste een 30-jarige vrouw uit Amersfoort over de Brenninkmeijerlaan. Bij een zijweg sloeg zij linksaf, maar zij werd net op dat moment ingehaald door een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. De fietsster liep daarbij een gebroken pols op en de bromfietser had letsel een zijn enkel/voet. Beiden werden per ambulance naar het Meander Medischcentrum gebracht.

Verdacht gedrag

AMERSFOORT Twee jongeren gedroegen zich op donderdagavond 27 oktober verdacht en werden aangehouden.

Rond 20.30 uur zagen agenten twee jongens op de Nicolaas Pienemanstraat verdacht gedroegen en een steegje inliepen. De agenten controleerde het tweetal, jongens van 16 en 18 jaar Maarsbergen en Amersfoort. De 16-jarige jongen bleek een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben en hij kon zich niet legitimeren. De 18-jarige jongen had een tas bij zich, waarin een stroomstootwapen bleek te zitten. Beide verdachten werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.