NCRV

Inwijding Man bijt hond zendmast Mediapark

Ingezonden door NCRV op 26 oktober, 2011 - 14:22


vrijdag 28 oktober 2011 - 18:55 uur
Zender:
Nederland 2

Man bijt hond is uitgeroepen tot het meest Beeldbepalende tv-programma van de laatste 60 jaar. De grote televisiezendmast op het mediapark in Hilversum is als prijs omgedoopt in De Man bijt hond-zendmast. Hoogste tijd om de mast eens te bekijken. En hoewel er binnenkort een officiële plaquette verschijnt op de mast, wil Man bijt hond de mast nu al gaan inwijden. Daarvoor zullen wel halsbrekende toeren moeten worden uitgehaald.

Vandaag de laatste aflevering rond de 99-jarige Rotterdammer Koos de Ru. Hij trakteert ter gelegenheid van zijn 100ste verjaardag. Koos wordt overladen met bloemen en taart en ook de gemeente is hem niet vergeten.

Aanstaande zondag arriveert de laatste passagiersvlucht van vliegtuigmaatschappij Martinair op Schiphol. Hiermee komt een eind aan een luchtvaarttraditie die met Martin Schröder begon in 1958. Bij Simone van Rouendal en Gerda Pieterman is ook na hun pensionering als stewardess het Martinair-hart altijd blijven kloppen.

Op het Pieterpad maken we kennis met het fenomeen `schommelplas'. Als de avond valt biedt een bed en breakfast gastvrijheid en zijn we getuige van een fenomenale zonsondergang.
Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl