Provincie Utrecht

Komende weekenden ernstige verkeershinder op de A27 en A12

Verkeer op de A27 en A12 in de regio Utrecht kan de komende weekenden ernstige hinder ondervinden van werkzaamheden. Houd rekening met een omleidingsroute en een langere reistijd van 30 minuten. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 28 oktober 21.00 uur tot maandag 31 oktober 05.00 uur en van vrijdag 4 november 21.00 uur tot maandag 7 november 05.00 uur.

Op de A27 richting Hilversum/Amersfoort tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd wordt gewerkt aan extra rijstroken. Tijdens de werkzaamheden zijn er versmalde en minder rijstroken beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking van 70 k/m per uur.

A27 belangrijke schakel

De A27 tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Rijnsweerd is een belangrijke verbinding tussen de A12 en de A28. Vooral in noordelijke richting staan hier dagelijks files. Rijkswaterstaat legt daarom op dit traject twee extra rijstroken aan: één voor het doorgaand verkeer op de A27 richting Hilversum en één voor het verkeer vanaf de A12.

Geen zin in de file? Blijf mobiel, reis anders!

Rijkswaterstaat biedt gedurende de werkzaamheden op de A27 gratis vervoer aan met de tram of bus in de regio Utrecht. Ook zijn er goedkope treinkaartjes verkrijgbaar. Kijk voor alle ov-aanbiedingen en informatie over alle werkzaamheden op de snelwegen rond Utrecht op: www.vanAnaarBeter.nl/regioutrecht.

Twitter en e-mail voor de laatste stand van zaken

Wegwerkzaamheden zijn vaak afhankelijk van weersomstandigheden. Rijkswaterstaat informeert over een eventueel aflasten en de laatste stand van zaken via Twitter of per e-mail. Volg @A27utrecht en @A28utrecht op Twitter of ga voor berichten per e-mail naar de Reiswijzer van Rijkswaterstaat op www.vanAnaarBeter.nl/regioutrecht.