Dura Vermeer

Hengelo - 26 oktober 2011

Nieuwe huurwoningen Sterrenbuurt Hengelo vallen in de smaak

De woningen die Dura Vermeer Bouw Hengelo samen met MAS Architectuur in de Sterrenbuurt in Hengelo ontwikkelt en realiseert, vallen in de smaak: de belangstelling is zo groot dat deze inmiddels alllemaal al zijn verhuurd.

Dinsdag 25 oktober ging de vlag op de nieuwbouw vanwege het bereiken van het hoogste punt. De nieuwbouw betreft 39 woningen, dertig eengezins- en negen seniorenwoningen, in opdracht van woningcorporatie Welbions. Die hield er een nieuwe manier van aanbesteden op na. Welbions nodigde vier bouwers uit om in te schrijven, en die moesten elk een architect in de hand nemen om de woningen te ontwikkelen, op basis van het eisenpakket van de corporatie. Daarbij kwam de combinatie van Dura Vermeer en MAS Architectuur als winnaar uit de bus.

Vier blokken
De woningen verrijzen in vier blokken aan de Mercurius-, de Saturnus- en de Venusstraat. De straten tussen de nieuwbouw krijgen een autoluw karakter door de aanleg van parkeerpleintjes. De blokken zijn ingepast in de ''stempelstructuur'' van de Sterrenbuurt. Het bouwproject volgt op het realiseren van twee woonzorgunits voor Ambiq, die vorig jaar werden opgeleverd. Hier wonen, onder begeleiding, veertien jongeren met een licht verstandelijke beperking. Welbions spreekt van een metamorfose van de Sterrenbuurt.

De huizen worden naar verwachting in februari volgend jaar opgeleverd.
---