Gemeente Bernheze


Gladheidbestrijding in Bernheze

De eerste nachtvorstjes melden zich aan en voor we het weten is het weer winter. Een winter met veel sneeuw, zoals in de laatste twee jaar, of gaat deze keer de herfst net zolang door totdat het voorjaar aanbreekt? Wie het weet mag het zeggen. De gemeente heeft zich echter wel voorbereid op een winter met meer sneeuw dan gemiddeld. Hadden we de afgelopen twee jaar vooral te kampen met een tekort aan strooizout, deze winter beginnen we in ieder geval met drie maal zoveel strooizout op voorraad als de afgelopen jaren.

Gemeente regelt gladheidbestrijding
De gemeente neemt de gladheidbestrijding voor haar rekening op de doorgaande en belangrijke routes. De wegen die de kernen verbinden en de doorgaande straten in de kernen en de fietspaden worden met strooiwagens gestrooid. Hierbij zijn de routes zo gekozen dat u binnen de kernen altijd binnen 300 meter van uw woning via een gestrooide route uw weg kunt vervolgen.
De gemeente zorgt er verder voor dat bij openbare gebouwen, zoals het gemeentehuis, de bibliotheken en buurthuizen, de sneeuw zodanig wordt geruimd dat de toegang is geborgd.
Het sneeuw- en ijsvrij houden van stoepen is voor eigen verantwoordelijkheid van elke inwoner, winkelier of bedrijf. Zij moeten zelf zorgen voor strooizout.

Hulp van vrijwilligers
Voor sommige inwoners is het soms moeilijk of zelfs onmogelijk om hun stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. In het afgelopen jaar hebben diverse organisaties met vrijwilligers de ouderen van onze gemeente hierbij geholpen. Ook dit jaar wil de gemeente deze initiatieven weer ondersteunen, al is het alleen maar door het benodigde strooizout aan deze organisaties beschikbaar te stellen.

Uw voorbereiding
Nu is het moment om na te denken over de komende winter. De gemeente heeft dat gedaan, maar heeft u al nagedacht hoe u uw stoep schoon houdt en heeft u al voldoende strooizout in huis?
Door dit nu te regelen, komen we wellicht samen minder glibberig de winter door.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35