Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 26-10-2011

Man aangehouden

HOUTEN - Een 51-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is dinsdagmiddag 25 oktober aangehouden. Na binnengekomen informatie over een mogelijke hennepkwekerij stelde de politie omstreeks 14.10 uur in een woning in de wijk het Dorp een onderzoek in.

In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij met een geringe hoeveelheid gestekte hennepplantjes(10 stuks) aangetroffen. Verder lagen er in de woning 80 gedroogde henneptoppen. Alle goederen met betrekking tot de kwekerij zijn weggehaald en worden samen met de stekplanten en de henneptoppen vernietigd.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bewoonster slachtoffer van diefstal

NIEUWEGEIN Een 81-jarige bewoonster van de Graaf Janlaan werd dinsdagmorgen 25 oktober beroofd van haar gouden halsketting.

Omstreeks 11.30 uur werd er bij de vrouw aangebeld. De bewoonster opende nietsvermoedend haar voordeur, omdat zij dacht dat het iemand van de Thuiszorg zou zijn. De vrouw, die de deur op een kier had geopend, voelde dat de deur met kracht verder werd opengeduwd, waardoor zij tegen de muur viel. De onbekende man griste snel de gouden halsketting van de hals van de vrouw. Hij rende hard weg in de richting van de Graaf Dirklaan en tot nu toe ontbreekt ieder spoor.

Het ging om een man met een licht getint uiterlijk, mager slank postuur, ongeveer 1.90 m. lang, kort geschoren haar. Hij droeg een blauwe jas en blauwe sportschoenen. Een ieder die informatie heeft over dit misdrijf wordt gevraagd contact op te nemen met de politie, bureau Nieuwegein, telefoon 0900-8844. Heeft u informatie, maar u wilt anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.