Gemeente Duiven


Openstelling inschrijving verpachting agrarische percelen in de gemeente Duiven


----------
De gemeente biedt bij inschrijving aan:

De pacht van agrarische percelen verspreid liggende binnen de gemeente Duiven voor de duur van één jaar ingaande 2 december 2011.
* 9 percelen zijn bestemd voor verpachting aan agrarische ondernemers gevestigd in de gemeente Duiven.
* 4 percelen zijn bestemd voor verpachting aan in de gemeente Duiven woonachtige en als zodanig geregistreerde personen die het perceel niet bedrijfsmatig gebruiken voor het houden van vee. Alle informatie over de voorwaarden, de inschrijvingsprocedure en ook de ligging en de kenmerken van de percelen alsmede de specifiek per perceel gestelde eisen kunt u inzien in onderstaande bijlagen of kan worden afgehaald tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 te Duiven.

Algemene informatie over pacht en pachten
Er wordt gewerkt met standaard pachtcontracten onder de condities van "geliberaliseerde pacht voor los land" voor de duur van één jaar. Daarbij wordt ook vastgelegd, dat de pachter het perceel als "een goed huisvader" gebruikt en dat de activiteiten passen binnen de bepalingen van het voor het perceel geldende bestemmingsplan. Elke vorm van doorleggen of overdragen van het gebruik of het genot van het perceel aan derden is niet toegestaan. De gemeente hanteert de door de minister vastgestelde maximaal toelaatbare pachtprijs. Deze is met ingang van 1 juli 2011 vastgesteld op ¤ 613/ha. De kosten verbonden aan de toetsing van het pachtcontract door de Grondkamer zijn voor rekening van de pachter. De pachter heeft geen enkele aanspraak op enige vorm van stilzwijgende verlenging van de pacht na afloop van de contractperiode.

Inschrijvingsprocedure:
Inschrijving staat open tot woensdag 16 november 2011 uiterlijk 14.00 uur. Het inschrijvingsbiljet kunt u downloaden van de gemeentelijke website of kan worden afgehaald tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 te Duiven. Gegadigden zijn vrij in te schrijven op meer dan één perceel, doch per inschrijver wordt de pacht van ten hoogste één perceel gegund. Inschrijvingen uitsluitend in gesloten enveloppe met vermelding op de enveloppe "inschrijving verpachting, niet openen". Tijdig per gewone post bezorgde en als zodanig herkenbare inschrijvingen worden geaccepteerd. De inschrijfbiljetten worden geopend: woensdag 16 november 2011 om 14.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 te Duiven. Inschrijvers kunnen hierbij aanwezig zijn. Niet (rechtgelding) ondertekende en/of onvolledige inschrijvingen of inschrijvingen met een voorbehoud worden als ongeldig terzijde gelegd. Bij meerdere inschrijvingen per perceel bepaalt het lot aan wie de pacht van het perceel wordt gegund.

Bijzondere voorwaarde betreffende perceel nr. F 894 aan de Broekstraat. Op dit perceel is het niet toegestaan (drijf)mest uit te rijden.

Nadere informatie:
mevr. C. (Caroline) Aalten tel (0316) 27 93 22 op di - wo - do of per mail: c.aalten@duiven.nl J. (Johan) Leeuwestein tel (0316) 27 93 86 of per mail: j.leeuwestein@duiven.nl

Bijlagen:
Inschrijfformulier verpachting
Inschrijvings- en gunningsciteria pachtpercelen voor agrarische ondernemers Overzicht pachtpercelen
Overzichtskaart pachtgronden