Ingezonden persbericht


PERSLIJST WEEK 42
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 18 oktober 2011

AANWEZIG:

de burgemeester de wethouder de wethouder de secretaris

: J.W. Wiggers : A.G. Borst : L. Teuben : J.P. Wassens

AFWEZIG: Nr.

1.

Een- Portef.- Onderwerp heid houder
O Secr. B&W

Kern van de zaak

Advies
Notulen vaststellen conform ontwerp.

Beslissing
Conform ontwerp vastgesteld.


2.

Ontwerpnotulen B&Wvergadering d.d. 11 oktober 2011. Op dit moment hebben de potentiële kopers O O&A Teuben Termijn stellen aan optieperiode vrije kavels van een vrije kavel in Assenrade een vrijblijvenAssenrade. de optie waar geen termijn aan gesteld is. Hierdoor bestaat er geen druk bij de optanten om serieus met de optie om te gaan. Sommige optanten hebben bijvoorbeeld de eigen woning nog niet te koop staan of zijn na circa 10 maanden nog steeds niet met een ontwerp bezig. De gemeente is juist gebaat bij tempo, zodat de kavels verkocht kunnen worden. Uiteraard dienen hier redelijke termijnen in acht te worden genomen.


3.

O O&A Teuben Verzoek koop gemeentegrond.

Conform advies Geadviseerd wordt: - om in te stemmen met een vrijblijvende besloten. optietermijn voor een periode van 8 maanden, die ingaat op het moment dat de optant een schriftelijke bevestiging heeft ontvangen waarin staat beschreven welke kavel aan optant toegewezen is; - om de eerste periode van 8 maanden te laten eindigen op 1 maart 2012 zodat alle optanten nog een redelijke termijn hebben om een ontwerp te maken; - om in te stemmen met een termijn van 2 maanden, die ingaat op het moment dat er een onherroepelijke omgevingsvergunning ligt, waarbinnen de optant de kavel daadwerkelijk moet afnemen (aktepassering). Verzoeker wenst een strook gemeentegrond te Geadviseerd wordt: Conform advies kopen om bij de tuin aan te trekken. We - om in te stemmen met verkoop van de besloten. hebben de locatie bezien en geconstateerd dat grond voor gemiddeld 58,- per m2; verkoop van deze strook grond gezien de - om de eventuele opbrengst ad 9.850,situatie wenselijk is. mee te nemen in een begrotingswijziging; - om verzoeker hierover te informeren.


4.

O O&A Teuben Verzoek koop gemeentegrond.


5. O

BDV Borst

Geadviseerd wordt: Conform advies - om in te stemmen met verkoop van de besloten. grond voor 75 per m2; - om de eventuele opbrengst ad 82.500,- mee te nemen in een begrotingswijziging; - om verzoeker hierover te informeren. e 2 -voortgangsrapportage Het college biedt de raad twee maal per jaar Conform advies - De 2e-voortgangsrapportage 2011 2011 ­ Najaarsnota. een rapportage aan over de realisatie van de Najaarsnota - vaststellen en voor verdere besloten. begroting. Momenteel ligt de najaarsnota 2011 procedure aanbieden aan de Griffie. ter vaststelling door de raad voor. In de - De begrotingsdocumenten te wijzigen najaarsnota ligt de focus op het in beeld overeenkomstig de aangegeven mutaties brengen van relevante financiële en het in beeld gebrachte saldo over ontwikkelingen. De voortgangsrapportage over 2011 verrekenen met de algemene relevante beleidsontwikkelingen blijft reserve vrij aanwendbaar. e - Hiervoor vast te stellen de 5 achterwege. In de jaarrekening zal hierover evaluatief verslag worden gedaan. begrotingswijziging 2011. De najaarsnota is in principe het laatste bijstellingsmoment in de aanloop naar de jaarrekening en beperkt zich tot incidentele maatregelen (de structurele maatregelen zijn al meegenomen in de begrotingsvoorbereiding 2012). De najaarsnota sluit met een nadelig saldo van 261.100,-- waardoor het verwachte begrotingsresultaat 2011 uitkomt op 197.100,- negatief. In het bedrag van 261.100,-- is een toevoeging aan de reserves verdisconteerd van 177.600,--. Verzoeker wenst een strook gemeentegrond te kopen om bij zijn eigendom aan te trekken. We hebben de locatie bezien en geconstateerd dat verkoop van deze strook grond wenselijk is.

Deze notulen zijn vastgesteld in de vergadering van 25 oktober 2011.

2