Gemeente Edam-Volendam

Nieuws

Start wervingscampagne Burgernet Zaanstreek-Waterland

In navolging van andere politieregio's gaat Zaanstreek-Waterland Burgernet invoeren. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Op dinsdag 25 oktober '11 is het officiële startschot gegeven voor de regionale wervingscampagne. Op dinsdag 1 of woensdag 2 november a.s. ontvangt iedereen in Edam-Volendam een huis-aan-huis bezorgde envelop met daarin alle informatie over Burgernet. Ook over hoe u zich kunt aanmelden.

Hoe werkt Burgernet?
De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Doordat deelnemers contact opnemen met Burgernet kunnen zij direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), of een vermist persoon.

Burgernet werkt!
Burgernet is sinds november 2008 met succes actief in vijftien politieregio's en 173 gemeenten. Inmiddels telt Nederland al bijna een half miljoen Burgernetdeelnemers en dat aantal is nog steeds groeiende. Vanaf eind november kan als dat nodig is de eerste Burgernetactie in Zaanstreek-Waterland worden opgestart. Meer informatie en aanmelden: www.mijnburgernet.nl