Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Waterkwaliteit verhoogd in Reeuwijkse plassen

Waterkwaliteit verhoogd in Reeuwijkse plassen

wethouder Vroomen trekt schuit naar de overkant

Hoogheemraadschap Rijnland heeft op 4 oktober de eerste stuw en bijbehorende bootpassage in Reeuwijk in gebruik genomen. Wethouder Hans Vroomen trok samen met Hans Schouffoer, bestuurder van het hoogheemraadschap van Rijnland, een boot over de overtoom.

De stuw maakt deel uit van de afkoppeling van de plassen Reeuwijk-West en Abessinië. Om stremmingen van de lokale pleziervaart te voorkomen, is bij de stuw een bootpassage gerealiseerd.

Met deze ingebruikname is een stap gezet naar een aanmerkelijke verbetering van de waterkwaliteit in de Reeuwijkse plassen. Het water uit deze polders bevat een grote hoeveelheid aan voedingsstoffen. Door de polders af te koppelen komt dit niet meer in de Reeuwijkse Plassen terecht, waardoor de waterkwaliteit in de plassen verbetert. In december 2011 zullen alle werkzaamheden voor het afkoppelen van de polders klaar zijn.

`In onze bijzonder groene gemeente Bodegraven-Reeuwijk is het van groot belang dat we onderhoud plegen. Het Hoogheemraadschap investeert in de kwaliteit van het water in de Reeuwijkse Plassen. Door het plaatsen van deze overtoom wordt het ook voor recreanten mogelijk van de prachtige groene omgeving te genieten, aldus wethouder Hans Vroomen.

Het afkoppelen van Reeuwijk West is onderdeel van een pakket aan maatregelen dat het hoogheemraadschap van Rijnland in het kader van de Europese richtlijn Water in de Reeuwijkse Plassen uitvoert.