Gemeente Bunnik


Wethouder Eijbersen lanceert website Cultuurplatform Bunnik

Wethouder Eijbersen heeft op maandag 24 oktober de website van het CultuurPlatform Bunnik www.cultuurplatformbunnik.nl met één druk op de knop officieel in gebruik genomen. Ook is het logo van het CultuurPlatform Bunnik officieel feestelijk gepresenteerd op een heerlijke taart.

Eetcafé De Bank in Bunnik opende speciaal haar deuren voor deze gebeurtenis. Aanwezig waren de leden van het CultuurPlatform Bunnik, wethouder Eijbersen en vertegenwoordigers van kunstzinnige en culturele clubs en verenigingen uit de gemeente. Ook vertegenwoordigers van de lokale pers waren vertegenwoordigd.

Doel website

Met deze website heeft het CultuurPlatform Bunnik een nieuw instrument voor cultureel ondernemerschap door en voor alle Bunnikers in gebruik genomen. Het CultuurPlatform wil zoveel mogelijk ten dienste staan van het culturele leven in de gemeente en wil vooral makkelijk bereikbaar zijn. De website helpt deze ambitie waar te maken.

Uitleg logo

De voorzitter van het CultuurPlatform, mevrouw Hendriks, legde uit dat het logo is geïnspireerd op de drie granieten stenen voor het gemeentehuis die de kernen, Bunnik, Odijk en Werkhoven voorstellen. De blauwe "C" van cultuur in het logo is geïnspireerd op de Kromme Rijn en de groene achtergrond vertegenwoordigt onze groene gemeenten. Met het logo worden activiteiten van het platform zichtbaar en herkenbaar.

Activiteiten CultuurPlatform

Het Platform heeft in 2011 een aantal activiteiten opgestart die voor iedereen (gratis) toegankelijk zijn, zoals het Fête de la Musique en Bunnik over Bunnik. De wethouder sprak zijn instemming uit over de activiteiten van het platform, onderstreepte de geformuleerde ambities en vulde aan dat het nieuwste middel, twitteren, ook niet geschuwd moet worden. Zelf heeft hij ook nog een tweet aan het fraaie logo gewijd. Daarnaast sprak de wethouder zijn trots uit over het feit dat Bunnik met het Cultuurplatform Bunnik, tegen de algehele landelijke tendens in, juist wèl culturele activiteiten blijft ondersteunen.

Presentatie verslag 2009 en 2010

Tijdens de bijeenkomst werd ook een momentje ingeruimd voor de presentatie van het eerste verslag van alle werkzaamheden van het cultuurplatform over de jaren 2009 en 2010.