NEN


ISO 50001: opzetten en invoeren van een
energiemanagementsysteem - Open Training


* Duur: twee dagen van 9.30 tot 16.30 uur
* Investering: EUR 1110,00 (excl. BTW)

* Inclusief lesmateriaal

24 en 25 oktober 2011
Delft
24 en 25 januari 2012
Utrecht
25 en 26 april
Utrecht


* Informatie
Voor wie?
Energie- en milieucoördinatoren, milieuadviseurs, facilitair managers, technische dienst medewerkers, KAM-managers/medewerkers en operational managers.

Leerdoelen:

+ welke eisen ISO 50001 stelt aan een energiemanagementsysteem;
+ waarom en hoe u een energiebeoordeling van uw organisatie uitvoert;

+ hoe u een energiemanagementsysteem opzet en invoert en welke fasen u daarbij doorloopt;

+ hoe u een energiemanagementsysteem integreert met bestaande managementsystemen;

+ het opzetten van een planning voor het totale project.


* Uitgebreid

Energiemanagement geeft invulling aan structurele verbetering in de vorm van doelmatiger en duurzamer energiegebruik. De norm ISO 50001 specificeert eisen voor het inrichten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een energiemanagementsysteem. De norm volgt de structuur van ISO 14001 en is daardoor goed te integreren in een bestaand milieumanagementsysteem.
In deze tweedaagse cursus leert u hoe u een energiemanagementsysteem volgens ISO 50001 opzet en invoert. U leert hoe u een energiebeoordeling uitvoert, zicht kunt houden op relevante wet- en regelgeving en welke eisen ISO 50001 stelt aan het vastleggen van procedures en registraties. Ook wordt toegelicht hoe u optimaal gebruik kunt maken van een eventueel al aanwezig milieu- of kwaliteitsmanagementsysteem.


* Data en locatie

Datum

Locatie
24 en 25 oktober 2011

Delft
24 en 25 januari 2012

Utrecht
25 en 26 april

Utrecht


* Bedrijfstraining
Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze cursus moeten volgen? We bieden deze cursus ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een open dialoog bestaand uit intakegesprekken, bedrijfsbezoeken en/of tussentijdse evaluaties, stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere cursussen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel
Ten opzichte van de tarieven van de "reguliere" cursus op één van onze eigen cursuslocaties is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper bij vijf à zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt
U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze cursus ook in de avond worden gerealiseerd.

Advies na cursus

Na het volgen van een cursus wordt de opgedane kennis toegepast in de praktijk. Daarbij kunnen medewerkers tegen complexe vraagstukken en problemen aanlopen. Als hierdoor behoefte ontstaat aan ondersteuning en begeleiding, kunnen onze adviseurs u voorzien van advies op maat, onder meer in de vorm van coaching en training-on-the-job.

Naar de bedrijfstraining ISO 50001: opzetten en invoeren van een energiemanagementsysteem.
Zie het origineel