Politie Groningen

Maandag 24 oktober 2011

Provincie Groningen, 24-10-2011

Vrouw beroofd van handtas

HOOGEZAND Een 42-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag rond 16.30 uur beroofd van haar handtas. De vrouw stond te wachten aan de Spica in Hoogezand toen een donkerkleurige auto kwam aanrijden. Uit de auto stapte een man, die haar handtas wegrukte en er vervolgens vandoor ging. Het gaat om een blanke man, ongeveer 1.80 m. lang met donkerblond haar. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding en autos in beslag genomen

STADSKANAAL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man gedroeg zich verdacht bij woningen aan de Lijsterhof in Stadskanaal. Zo gluurde hij naar binnen en verstopte hij zich tussen autos. Bij aankomst van de politie ging de man er in een auto vandoor. Een tweede man volgde in een andere auto met hoge snelheid. Van beide autos is bekend dat de eigenaren zich schuldig maken aan woninginbraken. De tweede man probeerde een rotonde in tegengestelde richting te nemen, maar kwam vast te staan in het midden van de rotonde. Vervolgens wist hij lopend te ontkomen. De andere automobilist kwam poolshoogte nemen en kon worden aangehouden. In zijn auto werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Zijn auto is in beslag genomen. Ook de achtergebleven auto van de andere man is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de gevluchte man.

Politie houdt plegers van huiselijk geweld aan

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een aantal plegers van huiselijk geweld aangehouden.

WINSCHOTEN In een woning in Winschoten is een 40-jarige Winschoter aangehouden nadat hij zijn vriendin zou hebben geslagen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het protocol huiselijk geweld is opgestart.

HOOGEZAND In Hoogezand werd de 22-jarige ex-vriend van het slachtoffer aangehouden. De man is afkomstig uit Sappemeer en zou zijn vriendin in de woning op de grond hebben gegooid en hebben bedreigd. De verdachte werd later in de woning van zijn ouders in Hoogezand aangehouden. Na verhoor kon de verdachte met een huisverbod het politiebureau verlaten.

MUNTENDAM Een 40-jarige inwoner van Veendam is aangehouden nadat hij zijn ex in de woning zou hebben mishandeld. Na het verhoor kon de man het politiebureau verlaten. De politie heeft ook deze zaak in behandeling.

Verwarde vrouw zorgt voor veel overlast

WIRDUM Zondagmiddag zorgde een verwarde 39-jarige vrouw afkomstig uit de gemeente Loppersum voor veel overlast. De vrouw had een ruit van een restaurant aan de Fromaweg in Farmsum ingeslagen. Zij had zich hierbij gesneden aan het glas. Agenten die ter plekke kwamen zagen dat de vrouw hevig bloedende wonden aan haar hand had. Ondanks dat de vrouw aan het schreeuwen bleef en niet wenste mee te werken, hebben de agenten de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis. Daar werden de wonden van de vrouw gehecht. De verwarde vrouw is uiteindelijk overgedragen aan de hulpverlening.

Man maakt werken agenten onmogelijk

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden op de Boumaboulevard in Groningen. Een agent had een man aangehouden en wilde de man meenemen. De verdachte dacht hier anders over en wilde de aangehouden man uit de armen van de politieman bevrijden. Omdat de Stadjer de politieagent belemmerde in zijn werk, is hij door andere agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de Stadjer is proces-verbaal opgemaakt. Hij kon na het verhoor het bureau weer verlaten.

Twee autos zwaar beschadigd bij aanrijding

NOORDBROEK Zondagmiddag zijn twee personenautos tegen elkaar gebotst in de Scheemderstraat in Noordbroek. Een 36-jarige bestuurder afkomstig uit gemeente Slochteren, kwam vanaf de afslag van de N33 en wilde linksaf richting Noordbroek. Uit deze richting kwam een 68-jarige inwoonster van Winschoten met haar auto met als passagier een 50-jarige inwoonster uit Oude Pekela. De bestuurder uit Slochteren dacht nog voor deze auto langs te kunnen, maar had het mis. Een aanrijding was het gevolg. Beide autos zijn vermoedelijk total loss en werden afgesleept. De passier klaagde over pijn in de borst en is voor de zekerheid per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakte een rapportage van deze aanrijding op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Hoogezand, Meint Veningaweg:aantal geregistreerde voertuigen: 698, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 725, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Delfzijl, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 548, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Garmerwolde, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1925, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Sebaldeburen, N388:aantal geregistreerde voertuigen: 950, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 154 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. Tijdens deze controle hielden 2 personen zich hinderlijk op bij de radarauto. Nadat deze mensen verteld was dat dit verboden is, en dat zij worden aangehouden indien zij hiermee niet zouden stoppen, reden zij weg.