Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.00 uur

Utrecht, 23-10-2011

Man met mes

VEENENDAAL Op aanwijzing van getuigen houdt de politie op de Wolweg een 31-jarige man uit Veenendaal met een groot mes aan. De agenten zien de man terwijl hij op straat schreeuwt richting een woning. Aanleiding is een conflict in de relatiesfeer. De man is daarop aangehouden. Zijn mes is in beslag genomen.

Verdachten inbraak aangehouden

VEENENDAAL Op zaterdag 22 oktober schrikken rond 21.25 uur bewoners van een woning aan de Buurtlaan west wakker van geluiden in huis. Ze bellen 112 en zien drie personen weglopen. De gealarmeerde agenten ziet twee jongens rennen op de Nieuweweg. Zij voldoen aan het signalement. Na een korte achtervolging worden zij aangehouden.

Het zijn een 15-jarige en een 17-jarige jongen uit Veenendaal. In de omgeving worden inbrekersgereedschap en een televisie aangetroffen. De bewoners doen aangifte. Er zijn meerdere goederen uit de woning gestolen. De politie sluit de verdachten in, informeert de ouders van de jongens en zet het onderzoek voort.

Rijbewijs ingevorderd

WIJK BIJ DUURSTEDE Agenten zien op zaterdag 22 oktober rond 21.40 uur een automobilist hard over de Langbroekseweg rijden. De 19-jarige automobilist uit Driebergen-Rijssenburg rijdt 119 km/u waar 60 km/u maximaal is toegestaan. Hij krijgt een stopteken. Op het bureau wordt zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Beroving en mishandeling

VEENENDAAL Op zondag 23 oktober krijgt de politie rond 03.50 uur de melding dat een 24-jarige Veenendaler van zijn jas is beroofd op de Achterkerkstraat en daarbij is mishandeld. Het slachtoffer is opgevangen in een horecagelegheid in de omgeving. Hij heeft letsel aan zijn hoofd en komt verward over. Hij lijkt steeds meer het bewustzijn te verliezen en wordt door de gealarmeerde ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrienden van de man verklaren aan de politie dat zij op de Achterkerkstraat stonden te wachten op iemand toen een groepje mannen van rond de 20 jaar met een Noord-Afrikaans uiterlijk de jas opeisten en het slachtoffer sloegen. Aangifte van het slachtoffer zal later volgen. De politie doet onderzoek en roept getuigen met meer informatie op om zich te melden via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Niet voldoen aan bevel/vordering

VEENENDAAL Op zondag 23 oktober negeren drie mannen een 18-jarige Veenendaler en twee mannen met onbekende personalia diverse malen de vorderingen van agenten om de Markt te verlaten.

De 18-jarige man was al weggestuurd omdat hij aan het vechten was met een onbekende man. Zij werden uit elkaar gehaald, waarbij de 18-jarige zich verzette. Nadat hij met gepast geweld tegen de grond werd gebracht, kalmeerde hij en werd weggestuurd. Hij komt echter weer terug met twee onbekende mannen, wordt gevorderd te vertrekken en uiteindelijk het plein afgeduwd. De lange en korte wapenstok worden gebruikt om de mannen te laten vertrekken.

Gestolen auto

VEENENDAAL Op vrijdag 21 oktober houdt de politie een 25-jarige Veenendaler aan op verdenking van heling. Agenten zien dat de man rond 20.00 uur op de Kerkewijk rijden met opvallend rijgedrag. Zij voeren het kenteken in en het voertuig blijkt gestolen.

Daarop wordt de verdachte automobilist gestopt en aangehouden. De auto wordt afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt.