Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.50 uur

Utrecht, 23-10-2011

Schieten

ZEIST Op vrijdag 21 oktober krijgt de politie rond 19.30 uur de melding dat er op het Vrijheidsplein was geschoten op een 13-jarige jongen uit Zeist. Met meerdere voertuigen gaat de politie ter plaatse.

Zij treffen hier de jongen aan en enkele getuigen. De jongen verklaart dat de verdachte hem aggresief aanspreekt. Omdat hij geen ruzie wil gaat hij weg. Kort daarop ziet hij de verdachte aan komen fietsen. Deze haalt wat uit zijn binnenzak, richt het op het slachtoffer, er klinkt een knal en hij ziet een lichtflits. De jongen raakt niet gewond, maar vermoedt dat er op hem is geschoten. De dader fietst intussen weg.

Op basis van de informatie van getuigen wordt duidelijk om welke verdachte het gaat. Het betreft een 19-jarige man uit Zeist. Omdat er geen kogelhuls wordt aangetroffen is er mogelijk sprake van een nepwapen. Inmiddels heeft de politie gesproken met de ouders van de verdachte. De verdachte zelf is niet thuis. Hij wordt inmiddels gezocht voor nader verhoor en onderzoek.

Aanhouding voor diefstal

BUNNIK Op zondag 23 oktober houdt een beveiligingsmedewerker bij een horecagelegenheid aan de Schoudermantel een 19-jarige man uit De Meern aan op verdenking van diefstal. Getuigen zien dat de man een navigatiesysteem uit een taxibus steelt. Beelden van bewakingscameras bevestigen het verhaal van de getuigen.

De man werd aangehouden door de beveiliger en is overgedragen aan de politie die de verdachte naar het bureau brengt voor verhoor en hem insluit. Het navigatiesysteem is teruggevonden in de bosjes bij de parkeerplaats. Deze is teruggeven aan de chauffeur, die aangifte doet van de diefstal.

Aanhouding voor mishandeling

ZEIST De politie houdt op zaterdag 22 oktober rond 03.15 uur een 31-jarige man uit Zeist aan voor mishandeling. De man is volgens getuigen op de Slotlaan heel dronken, zoekt ruzie, slaat een meisje en trapt hier fietsen om. Een 18-jarige vrouw uit Zeist doet aangifte van mishandeling. De man wordt overgebracht naar het bureau en is ingesloten.