FNV Bondgenoten

Telefonistes roepen ECI-directeur op om de verbinding te herstellen


* 20-10-2011

Maandag 24 oktober roepen twaalf telefonistes van E-ways, die voorheen in dienst waren van ECI, de heer Cieraad op om de verbinding met hen te herstellen. Om 13.30 uur overhandigen zij hiertoe een petitie aan de ECI-directeur bij het hoofdkantoor van ECI in Vianen.

Bas de Lege, bestuurder FNV Bondgenoten: "De telefonistes zijn boos omdat zij enkel nog als kostenpost worden gezien. ECI, hun voormalige werkgever, dwingt hun huidige werkgever E-ways tot bodemprijzen. Met als gevolg irreële normen, te korte en te weinig pauzes en vaker verplicht werken in de avonden. Uit niets blijkt dat ECI zich nog verbonden voelt met haar ex-werkneemsters. Sterker nog: de lijn is zonder blikken of blozen doorgeknipt."

Jarenlange inzet

In de petitie wordt de heer Cieraad opgeroepen zijn verantwoordelijkheid te nemen. "Jarenlang hebben de telefonistes zich ingezet voor ECI", aldus De Lege. "Volgens E-ways dreigt ECI het contract elders onder te brengen als de telefonistes niet nog meer inleveren. Dat getuigt van weinig respect of waardering." Volgens de telefonistes heeft de ECI-directeur de sleutel tot hun werkplezier in handen. De Lege: "Door betere prijsafspraken zijn fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden weer mogelijk. Het enige dat de heer Cieraad hoeft te doen, is de lijn tussen hem en de telefonistes weer open te stellen."