Vestia


23-10-2011

Vestia en ADO Den Haag werken samen aan verbetering leefbaarheid!
---

Op zaterdag 22 oktober tekenden Vestia en ADO Den Haag een convenant, waarmee de oprichting van de `Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij' een feit is. De komende 3 jaar versterkt deze stichting de leefbaarheid in wijken waar Vestia in de regio Haaglanden actief is, door te investeren in activiteiten voor de kwetsbare groepen. Ook Haagwonen, Azivo en Parnassia ondertekenden dit convenant.

Samen sterk
Concreet gaat de stichting zich inzetten voor:

* Een sportieve en respectvolle jeugd

* Toekomstperspectief door scholing en werkgelegenheidsprojecten
* Bevorderen van de gezondheid

* Dichter bij elkaar brengen van mensen

Deze ambities krijgen vorm in diverse projecten. Vestia stelt daarbij zijn faciliteiten en netwerk beschikbaar en ADO levert zijn bijdrage door het beschikbaar stellen van het veld, toegangskaarten en spelers of speelsters.

Kansen voor jongeren
Vestia vindt kansen voor kwetsbare doelgroepen erg belangrijk. Niet alleen op het gebied van huisvesting, maar ook op maatschappelijk vlak. Aad Bouwhuis, directeur Vestia Den Haag: "Onderwijs speelt een grote rol, maar ook voorbeeldgedrag. Door ADO Den Haag spelers te betrekken bij leefbaarheidprojecten bijvoorbeeld. En dat werkt door in de hele wijk. Als er meer activiteit is en mensen elkaar meer aanspreken, is er minder overlast en minder vandalisme. Sociale cohesie is erg belangrijk voor leefbaarheid. We hopen met de stichting hierin een extra stap te zetten."

*

*

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Leefbaarheid

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 89.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de 15 lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1100 mensen bij Vestia. Onze medewerkers kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Ga voor meer informatie naar www.vestia.nl.