Dienstenbond CNV

Nieuws

14 oktober 2011

Ledenvergaderingen Wegener over sociaal plan

Vorige week lieten we u weten dat we een akkoord hebben bereikt met Wegener over een nieuw sociaal plan. Er is lang onderhandeld met Wegener over de voorwaarden waaraan een nieuw sociaal plan zou moeten voldoen. Basis was de notitie waarover in de tweede helft van 2009 overeenstemming was bereikt tussen Wegener en de vakbonden. Het nieuwe sociaal plan legt veel meer dan voorheen de nadruk op het zoeken naar en vinden van ander werk. De gemaakte afspraken zijn (zeker op het eerste gezicht) best ingewikkeld. Daarom willen we ze graag aan u persoonlijk komen uitleggen. Dat doen we samen met de collega-vakbonden tijdens 4 vergaderingen op verschillende locaties van Wegener. U en uw collega(`s) zijn daarbij van harte welkom.

Wanneer en waar
Op donderdag 20 oktober is er een bijeenkomst van 10.00-12.00 uur bij Wegener in Rotterdam in het bedrijfsrestaurant.

Ook op donderdag 20 oktober is er van 15.00 tot 17.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst in Best, in het bedrijfsrestaurant. Bij de bijeenkomsten op 20 oktober zal Aletta Bulsink aanwezig zijn namens CNV Media.

Op dinsdag 25 oktober komen we van 10.00-12.00 uur in Apeldoorn in het bedrijfsrestaurant. Later op de dag vertrekken we naar Enschede, waar van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst wordt gehouden in het bedrijfsrestaurant. Bij de bijeenkomsten op 25 oktober a.s. vertegenwoordigt Jeroen Warnaar CNV Media.

Programma
We hebben met Wegener afgesproken dat als het mogelijk is, de tekst van het nieuwe sociaal plan nog vóór de ledenvergaderingen op intranet zal worden geplaatst. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan die teksten. We hopen daar begin volgende week mee klaar te zijn. In de eerste plaats zullen we u vertellen wat de aanleiding is tot de gemaakte afspraken. Daarna lichten we e.e.a. toe. Dat doen we ook met voorbeelden, zodat u zich een reëel beeld kunt vormen van de nieuwe afspraken.

Leden spreken zich uit
De bijeenkomsten zijn uitsluitend bedoeld als informatieverschaffing en voorlichting. Op basis van de informatie die u van ons krijgt, kunt u zich vervolgens een oordeel vormen en ons laten weten of u al dan niet kunt instemmen met de gemaakte afspraken. Daarvoor krijgt u nog apart een reactieformulier thuis gestuurd. We willen graag uiterlijk op 1 november weten of u vindt dat de handtekening van CNV Media onder het sociaal plan mag worden gezet.

Vragen/contact/informatie
Natuurlijk hopen we dat we u allemaal treffen tijdens de bijeenkomsten. Mocht dat onverhoopt toch niet lukken en wilt u meer weten over de afspraken of heeft u vragen naar aanleiding van de teksten die op intranet zullen worden geplaatst, neemt u dan contact op met bestuurder Aletta Bulsink. Dat kan via de mail apeldoorn@remove-this.cnvdibo.nl of via de telefoon 055 - 577 26 40.