Syntens

Negen bedrijven die ooit zijn begonnen met de âDuurzaamheidscoachâ, een project van Parkmanagement Hoorn, ondertekenden op dinsdag 18 oktober 2011 een intentieverklaring om samen te gaan werken op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor nemen ze deel aan het âplatform Milieubarometer Hoornâ met het doel âleren van en met elkaarâ, met het uiteindelijke doel een hoger rendement, een lagere milieubelasting en meer welzijn voor de medewerkers en de omgeving.

De platform staat onder leiding van Parkmanagement Hoorn en komen onder begeleiding van de Stichting Stimular, Syntens en Teamwork Technologie enkele malen per jaar bij elkaar. Tijdens de bijeenkomsten wisselen de deelnemers ervaringen uit en kijken bij elkaar in het bedrijf. Het delen van kennis en ervaringen over duurzame maatregelen, is een belangrijke inspiratiebron voor een ander bedrijf om een dergelijke maatregel ook te treffen. Tussen de bijeenkomsten door werken de bedrijven hard aan deze verbeteringen. De deelnemers meten hun milieuprestaties aan de hand van de door de Milieubarometer verkregen resultaten en de cijfers onderling te vergelijken.

Behoefte uit de markt

Deze bedrijven zien duurzaam ondernemen als een kans om hun omzet te behouden en te vergroten. Aan de ene kant bespaart het kosten, kun je efficiënter werken en meer bereiken met je medewerkers. Aan de andere kant kunnen duurzame bedrijven beter voldoen aan de vraag van hun bestaande en nieuwe klanten. De markt vraagt om duurzame leveranciers en organisaties kopen steeds vaker duurzaam in. Daar speelt de duurzaamheidskring op in.

De deelnemers hebben de intentieverklaring getekend. V.l.n.r.: Joris Castermans, Klaas Ravenhorst, Marc Herberigs, Jos Oostenbrink, Kees Hof, Rupert Wagemakers, Erik Huisman, Nico van Schagen, Rem Komen, Jan Halfweeg en Rene Koper

De duurzaamheidskring wordt ondersteund door Parkmanagement Hoorn, Syntens en de Stichting Stimular.Â