Gemeente Eindhoven

Eindhoven speurt naar duurzame gebouwen

Een nieuwe telg is geboren; `de OnTroerend Goed Award'. Een award bestemd voor gebouwen. Gebouwen die letterlijk GOED zijn en daardoor voor ontroering kunnen zorgen. Vanwege hun uitzonderlijke prestaties op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Kortom gebouwen die meer doen voor de omgeving en gebruiker dan er alleen maar `te staan'. Het zijn gebouwen waarin de duurzaamheid voelbaar is. De gemeente Eindhoven gaat op zoek naar dit soort gebouwen. Vanaf 23 oktober kunnen opdrachtgevers, ontwikkelaars en eindgebruikers van duurzaam ontwikkelde en herontwikkelde gebouwen hun gebouw aanmelden op www.eindhoven.nl/ontroerendgoedaward.

Duurzame gebouwen in de etalage

Er worden prachtige gebouwen (her)ontwikkeld met slimme innovaties op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Eindhoven wil deze gebouwen een podium geven en op die manier ook anderen inspireren om duurzaam te (ver)bouwen. De award is dus bedoeld als beloning en als stimulans voor opdrachtgevers van (her)bouwprojecten in Eindhoven. De award levert bovendien nieuwe publiciteit op. Iets waar we trots op zijn, laten we graag zien! En dat geldt niet alleen voor de winnaar, ook de andere duurzame gebouwen die voldoen aan de criteria worden door ons in de etalage gezet.

De aftrap

Op 23 oktober wordt om 13.30 uur, voorafgaand aan de Super-VISIE-Salon van de Dutch Design Week, de aftrap verzorgd door wethouder Mary Fiers en juryvoorzitter, Elphi Nelissen in het Stadhuis. Tijdens de Super-VISIE-salon zullen zij samen met een aantal juryleden aanschuiven aan de BRABANT-tafel voor het debat. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de aftrap en de Super-Visie-Salon in de Raadszaal van het Stadhuis.

Meedoen

Op de website van de gemeente Eindhoven wordt een speciale pagina ingericht waar alle informatie over de award te vinden is, zoals de criteria waaraan een gebouw moet voldoen en de aanmeldprocedure. Vanaf 23 oktober is de pagina www.eindhoven.nl/ontroerendgoedaward toegankelijk. Tot 4 december kunnen duurzame gebouwen worden aangemeld. Dan wordt de wedstrijd gesloten en worden de aanmeldingen beoordeeld door een onafhankelijke jury. Op 14 december vindt de feestelijke uitreiking plaats.

Eindhoven duurzame stad van de toekomst

Eindhoven werkt hard aan het creëren van een duurzame stad. Een stad waarin het prettig werken, wonen én ondernemen is. Een stad die nu al denkt aan later en daarbij dus bewust omgaat met haar keuzes op het gebied van mens, milieu en economie. Werken aan een duurzame stad doe je samen, want alleen als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen we er voor zorgen dat Eindhoven nog vele generaties lang een prachtige plek is en blijft om te wonen, te werken en te leven.