Politie Groningen

Donderdag 20 oktober 2011

Provincie Groningen, 20-10-2011

Automobilist onder invloed

HAREN De politie heeft woensdagmiddag in de Cantersveen in Haren een 72-jarige automobilist uit Eelde aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Een getuige zag de man rijden en had vanwege het gedrag van de Drent het vermoeden dat hij onder invloed was. Uit een alcoholtest bleek dat de Eeldenaar bijna 2,1 promille (900 ugl) alcohol in zijn bloed had. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder in beslag genomen. Tegen de 72-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsster gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 17-jarige bromfietsster uit Groningen is woensdagmiddag op de Noorderstationsstraat in haar woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 26-jarige automobilist wilde vanuit de Noorderstationsstraat afslaan naar de Tuinbouwstraat en stond op de juiste manier voorgesorteerd. De 17-jarige wilde echter nog links voorbij de auto rijden toen deze net afsloeg. Het meisje viel van haar bromfiets en raakte gewond aan haar been. Het slachtoffer is met een beenwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stapper gaat door het lint

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 21-jarige man uit Eelde aangehouden. De Drent was vanwege zijn vervelende gedrag een discotheek uitgezet. Bij het naar buiten brengen door de portiers, kreeg een van de beveiligers een trap. Buiten bleef hij opstandig. Toen agenten aankwamen leek hij rustig, maar de Eeldenaar werd vanuit het niets weer opstandig. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol en/of drugs. De verdachte is in de cel gezet.

Forse schade na aanrijding

ZEVENHUIZEN Bij een aanrijding op de Veldstreek bij Zevenhuizen zijn woensdagmiddag twee autos zwaar beschadigd geraakt. Een 66-jarige automobilist uit Zuidlaren zag de kruising met de Bremerweg over het hoofd. Hij zag pas op het laatste moment dat een 36-jarige automobilist uit Akrum uit de voorrangsweg kwam. Beide bestuurders konden een aanrijding niet voorkomen. De auto van de man uit Zuidlaren belandde in de sloot. Het voertuig van de Friese bestuurder werd door de botsing in een weiland gelanceerd. De bestuurders werden onderzocht door ambulancemedewerkers, maar hadden geen letsel. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf weggehaald.

Gestolen autos aangetroffen

WILDERVANK De politie doet onderzoek naar de diefstal van drie autos in Hoogezand (1x) en Wildervank (2x). De autos werden tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen gestolen. Woensdagmiddag werden twee gestolen autos getraceerd. Een voertuig werd aangetroffen in Duitsland, de andere in Polen. De politie heeft contact met de Duitse politie over het vervolg.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Blijham, N367:aantal geregistreerde voertuigen: 489, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Winschoten, Grintweg/Stationsweg:aantal geregistreerde voertuigen: 325, aantal overtredingen: 13 (8x geen veiligheidsgordel, 4x niet handsfree bellen, onjuist dragen veiligheidshelm)


- Zoutkamp, N388:aantal geregistreerde voertuigen: 855, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Noordbroek, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 775, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1134, aantal overtredingen: 153, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.