Politie Twente

Verkeersmaatjes gestolen
Haaksbergen

Woensdag 18 oktober werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van vier verkeersmaatjes vanaf de Verdistraat in Haaksbergen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen zondagavond 16 oktober 19.00 uur en maandag 17 oktober 08.30 uur. De verkeersmaatjes zijn weggenomen ter hoogte van het speelterrein. De vier verkeersmaatjes die zijn gestolen, zijn gemerkt met een 'V' (Verdistraat) door middel van boorgaatjes. Mensen die weten of vermoeden waar deze verkeersmaatjes nu zijn, worden verzocht contact op te nemen met team Haaksbergen van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

Verkeersmaatjes zijn gele plastic poppen die op straat kunnen worden geplaatst. Hiermee worden automobilisten verzocht snelheid te minderen in verband met spelende kinderen. (zie bijgevoegde foto). (2011098941)

Huisverbod uitgereikt
Hengelo
Een 31-jarige man uit Hengelo heeft woensdag 19 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn 32-jarige vrouw. (2011099410)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal en bedreiging Enschede
Woensdagavond 19 oktober kwam omstreeks 20.30 uur een 15-jarig meisje met twee vriendinnen en haar moeder bij het politiebureau. Het meisje vertelde zojuist op de Zuiderhagen in Enschede te zijn bedreigd door een meisje. De 15-jarige Enschedese fietste daar met haar vriendinnen, toen zij iemand zag staan die zij meende te herkennen. Toen zij het meisje aansprak en daarop ontdekte dat zij zich had vergist, werd zij door dit meisje bedreigd met een mes. De Enschedese is met haar vriendinnen weggefietst en is naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen en een signalement op te geven van het meisje dat haar bedreigd had.

Iets later op de avond, omstreeks 21.15 uur, kreeg de politie melding van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Stationsplein in Enschede. Op bewakingsbeelden was te zien hoe een meisje twee blikjes frisdrank in haar zak stopte en de winkel verliet zonder de blikjes af te rekenen. Het meisje, een 16-jarige Almelose, werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie herkende het meisje van het opgegeven signalement dat de 15-jarige Enschedese had gegeven van het meisje dat haar had bedreigd. De 16-jarige Almelose is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Haar ouders zijn in kennis gesteld. (2011099465 / 2011099477)

Automobilist gewond bij aanrijding Hengelo
Een 26-jarige automobilist uit Haaksbergen raakte woensdag 19 oktober gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Woensdag 19 oktober omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Breemarsweg / Boekeloseweg in Hengelo. Een 26-jarige automobilist uit Haaksbergen reed over de Breemarsweg, komende vanuit de Enschedesestraat. Op genoemde kruising wilde de man links af de Boekeloseweg in rijden. Hierbij verleende de automobilist geen voorrang aan een 20-jarige automobilist uit Hengelo, die uit tegenover gestelde richting kwam. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 26-jarige kreeg last van rug- nek klachten en werd bevrijd door de brandweer. Hij werd met ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011099434)

Met 1,48 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Almelo
Een 43-jarige automobilist uit Enter raakte donderdag 20 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdag 20 oktober omstreeks 01.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Rembrandtlaan in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit Enter, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,48 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011099501)

20 oktober 2011



Politie Twente