Gemeente Best

Bomenkap De Leemkuilen

19-10-2011

Begin 2012 wordt weer een nieuwe stap gezet in de herinrichting van sportpark De Leemkuilen. Onlangs is het kunstgrasvoetbalveld aangelegd en volgend jaar volgt de aanleg van het derde hockeyveld. Dit komt voor een gedeelte op de gracht en de visvijver. Voor de aanleg van dit veld moeten 75 bomen worden gekapt. Hiervoor is een vergunning aangevraagd met daarbij de plicht 75 bomen te herplanten op het sportpark en/of elders in de gemeente Best. De kap is met IVN Natuur- en Milieueducatie besproken en ook de herplant wordt in overleg met het IVN uitgevoerd. U vindt de aanvraag voor deze omgevingsvergunning is te vinden bij de Openbare bekendmakingen van week 42.


* Overzicht van de bomen die gekapt worden

Meer informatie
Hebt u vragen en/of opmerkingen? Dan kunt u hierover contact opnemen met de heer J. Krijger, via telefoonnummer (0499) 360 911.
---

Herinrichting De Leemkuilen
In de afgelopen twee jaar is er veelvuldig overleg geweest met de vijf besturen van de sportverenigingen over de herinrichting van het sportcomplex De Leemkuilen. Het herinrichtingsplan omvat de aanleg van een derde hockeyveld, de aanleg van een kunstgrasveld voor voetbal, het aanleggen van parkeerplaatsen, het herinrichten van de visvijver en gracht. De gemeenteraad heeft in 2010 dit plan opgenomen in de Toekomstvisie sportaccommodaties en hiervoor de benodigde gelden beschikbaar gesteld.

---