Evangelische Omroep

De Vijfde Dag: zendeling of zedendelinquent?

De Vijfde Dag, donderdag 20 oktober 2011, 21.05 uur op Nederland 2

De Vijfde Dag Tijs van den Brink

Het EO-actualiteitenprogramma De Vijfde Dag onderzoekt donderdag 20 oktober de zedenzaak van een zendeling in Suriname. De Nederlandse zendeling Henk de Graaf zit al maandenlang vast in een Surinaamse cel op verdenking van kindermisbruik en mishandeling. Of is hij een onschuldige zendeling die slachtoffer is geworden van valse beschuldigingen en knullig Surinaams politie-onderzoek?

Ook is er aandacht voor de achterliggende gedachte van de Occupy-beweging: is de door de demonstranten aangekaarte ongelijke verdeling van
rijkdom ook in ons land zichtbaar? De Vijfde Dag bericht over de opkomst van zogenoemde 'miljonairsreservaten', ommuurde woonwijken voor de rijken in ons land. En over de levensverwachting van arme Groningers. Zij gaan negen jaar eerder dood dan welgestelde Nederlanders.

De Vijfde Dag biedt in 45 minuten een eigenzinnig perspectief op de waan van het moment. De onderwerpen worden behandeld met indringende achtergrondreportages van verslaggevers in combinatie met studiogesprekken. De presentatie is in handen van Tijs van den Brink, die het programma afwisselend presenteert met Andries Knevel.

Presentatie

Tijs van den Brink

Website

De Vijfde Dag

Contactpersoon EO-Marketing & Communicatie

Sandra Stienstra
Telefoon: (035) 647 43 79
E- mail: sandra.stienstra@eo.nl