Gemeente Enschede

Training voor mentoren in het voortgezet onderwijs

Meer aandacht voor zorg in het onderwijs

Dit schooljaar krijgen 300 mentoren in het voortgezet onderwijs een training aangeboden. De trainingen zijn ervoor bedoeld om mentoren te versterken in hun pedagogisch vakmanschap waardoor ze nog beter hun mentortaak kunnen invullen. Mentoren dragen bij aan een positief klimaat in de klas en zorgen voor een goede relatie met de kinderen en hun ouders. Een goed toegeruste mentor draagt bij aan een veilige omgeving voor kinderen en is in staat tijdig problemen te signaleren. Op 20 oktober is bij Saxion de eerste informatieve bijeenkomst voor mentoren.

Elke leerling in het voorgezet onderwijs heeft een mentor op school. Vaak is dat een leerkracht. Om ervoor te zorgen dat de mentoren problemen vroegtijdig herkennen en daar op de juiste manier mee omgaan worden dit schooljaar trainingen georganiseerd. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Enschede doen aan de trainingen mee.

De gemeente Enschede werkt samen met onderwijsinstellingen aan een betere toekomst voor de schoolgaande jeugd en organiseert daarom deze trainingen. De scholen investeren de komende jaren in verbeterde zorg voor de leerlingen die om welke reden dan ook extra steun nodig hebben om de schoolcarrière succesvol te kunnen afronden. Het project wordt mede ondersteund door de provincie Overijssel.