Nieuw Snor-boek: Het Grote Familiewinterboek van Ollie Hartmoed


Utrecht, 20110929 -- Voor nóg meer gezelligheid tijdens lange donkere winterdagen maakte Uitgeverij Snor ‘Het Grote Familiewinterboek van Ollie Hartmoed’. Dit boek staat vol spellen, wetenswaardigheden en leuke dingen om samen met je familie te doen als het buiten koud is. Gebaseerd op de VPRO/VRT-televisieserie ‘Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed’, die in december op tv komt. ‘Het Grote Familiewinterboek van Ollie Hartmoed’ verschijnt 19 oktober.

Ganzenbord en Wie is het

Het winterboek staat boordevol gekke spellen en activiteiten om alleen of samen met je familie te doen. Ganzenborden waarbij je moet slissen als je praat, je linkerhand een kus moet geven of vieze woorden moet zeggen. Het spel ‘Wie is het’ met karakters uit de tv-serie en recepten om zelf koekjesdeeg of drop te maken. Ook zit er een pop-up knutselpagina in het boek om zelf een straat te bouwen.

Familie-bewaarboek

In het boek daarnaast de productie ‘Familiegeheimen’ waarin vragen staan die je je oma/tante/vader kunt stellen om hen familiegeheimen als ‘Ben je weleens ingesneeuwd’ en ‘Wat gebeurde er op 3 januari in 1963?’ te ontfutselen. In de familieportrettengalerij plak je pasfotootjes van je familie en vrienden. Zo wordt het ook nog ’s een boek dat je voor later kunt bewaren.

Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed

Het boek is gebaseerd op de nieuwe, hartverwarmende tv-serie ‘Het Gordijnpaleis’ van Ollie Hartmoed, die vanaf 10 december bij de VPRO en VRT wordt uitgezonden. Deze serie gaat over Ollie Hartmoed, een jongetje met een buitengewone familie, dat het familiebedrijf van de ondergang probeert te redden. Geschreven door Robert Alberdingk Thijm (Dunya en Desie, de Daltons, A’DAM –E.V.A.) en geregisseerd door Norbert ter Hall (Het Schaep met de Vijf Pooten, A’DAM – E.V.A.). Met sterren als Leontine Borsato, Susan Visser, Aart Staartjes, Kitty Courbois, Bracha van Doesburgh en Barry Atsma en in de hoofdrol de 9-jarige Teun Stockel.

De makers

Gerard Janssen (1967) schreef de tekst voor het boek. Studio Overburen verzorgde de illustraties en vormgeving. Het boek is luxe uitgevoerd in groot formaat, met hardcover en een gouden steunkleur. Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken uitgeeft die leuk zijn om te lezen en nog leuker zijn om te krijgen. Dit najaar is het vijf jaar geleden dat hun eerste uitgave ‘Naaien enzo’ verscheen.

Titel:  Het Grote Familiewinterboek van Ollie Hartmoed
Auteur: Gerard Janssen
Vormgeving: Studio Overburen
ISBN: 978-90-79961-22-1
NUR: 023
Aantal pagina’s: 32
Formaat: 260 x 320 mm
Prijs: € 14,95