Gemeente Oirschot

Lokaal Gezondheidsbeleid 2011-2014 vastgesteld

Op 29 september 2011 heeft de gemeenteraad van Oirschot de Nota Lokaal Gezondheidsbeleid (LGB) van de gemeente Oirschot voor de jaren 2011 t/m 2014 vastgesteld. De nota is gericht op activiteiten en een aanbod van voorzieningen door de gemeente met partners om problemen in gezondheid van de inwoners te voorkomen.

De speerpunten voor genoemde jaren zijn: overgewicht (incl. gezonde voeding en diabetes), (schadelijk) alcoholgebruik, (stoppen) met roken, druggebruik, sociale redzaamheid (incl. voorkoming vereenzaming) en preventieve gezondheidszorg voor ouderen (65+).

De nota is tot stand gekomen met inbreng van de gemeenteraadsleden en vele betrokken organisaties.

Â

Die speerpunten worden gefaseerd en verspreid over de gehele periode aangepakt. De door burgemeester en wethouders enkele jaren geleden al ingestelde Adviesgroep WMO/LGB adviseert het college. Per speerpunt vormt de adviesgroep een werkgroep met specialisten op het desbetreffende terrein.

Nota lezen of meer informatie?

De vastgestelde nota en het raadsvoorstel met besluit kunt u lezen op www.oirschot.nl (Klik op âBestuur en Organisatieâ, âVisie en beleidâ, âBeleidsstukkenâ, âMaatschappelijke Zorg en Welzijnâ). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Berrie Raaijmakers op (0499) 583 333.Â