KiesGroenLicht kiest voor duurzame LED-verlichting


Door de samenwerking tussen LUXimprove BV en KiesGroenLicht is nu de krachtige energiebesparende OPTILED® collectie verkrijgbaar voor de consument

BREDA, 20111019 -- KiesGroenLicht, de toonaangevende adviseur voor consumenten op het gebied van energiebesparing start een samenwerking met LUXimprove-OPTILED om haar klanten de mogelijkheid te bieden nog meer energie te besparen met de krachtige sfeervolle LED-verlichting van het merk OPTILED.

Gerwin Hament van KiesGroenLicht: “Wij geven onze klanten graag een goed en eerlijk advies. Daarbij richten wij ons advies op het besparen van energie en houden daarbij nauw rekening met de onderhoudskosten en het milieu. Ons advies leidt ertoe dat onze klanten daadwerkelijk baat hebben bij hun investering in energiebesparing. In ons advies tonen wij eerlijke terugverdientijden en betrouwbare producten waar wij voor 100% achter kunnen staan. Toen wij kennis maakten met de LED-verlichting van het merk OPTILED® was ik aangenaam verrast over de kwaliteit, de lichtopbrengst, de sfeer en het besparend vermogen.”

Enkele producten die veel toegepast worden bij de consument zijn halogeen vervangers, de spaarlamp en gloeilamp vervangers, kaarslampen en LED-inbouwspotjes. De LED-producten van OPTILED bieden veel voordelen:


·         Zeer lange levensduur van 35.000 branduren (staat voor ca. 35 jaar huishoudelijk gebruik).
·         Zeer laag energieverbruik, een halogeenvervanger vraagt bijv. slechts 5,5W in plaats van 35W.
·         Geringe warmteafgifte
·         LED veroorzaakt geen UV-verkleuring


Hament geeft verder aan: “Daar wij echt duurzaam willen adviseren kunnen wij onze klanten geen spaarlampen en TL’s voorleggen. Deze producten zijn chemisch afval, bevatten kwik en zijn schadelijk voor mens en milieu. Veel mensen weten niet dat spaarlampen kwik bevatten en zelfs huidkanker kunnen veroorzaken! Hierover zijn op internet voldoende onafhankelijke rapporten vinden. Toch worden dergelijke lampen vaak aangeboden als het “duurzame” én energiezuinige alternatief voor de gloeilamp. Het KiesGroenLicht bevat nu ook LED-verlichting welke een grote besparing realiseren en absoluut geen schadelijke stoffen bevatten.”

Jan-Willem Schlösser, directeur van LUXimprove: “Ik ben verheugd over onze samenwerking met KiesGroenLicht. Met ons Duurzaamlicht.NU concept richten wij ons op de zakelijke klant maar via KiesGroenLicht kan de consument nu ook investeren in onze energiebesparende betaalbare OPTILED® LED-verlichting en in LITEFOIL®, de lichtdistribuerende en warmtewerende raamfolie oplossingen. Met deze unieke combinatie is het zeer eenvoudig en betaalbaar om energie te besparen, CO2 uitstoot te reduceren en een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.”

Over KiesGroenLicht
KiesGroenLicht is dé landelijke energiebesparingsorganisatie en heeft als doelstelling bestaande particuliere woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. Duidelijkheid en ontzorgen staan hierbij voorop. Het KiesGroenLicht concept bestaat uit 5 stappen waarin de besparingsdoelstelling van de woningeigenaar wordt gerealiseerd.
In deze 5 stappen wordt exact in beeld gebracht wat de maximaal haalbare besparingen zijn, welke subsidies beschikbaar zijn en verzorgt KiesGroenLicht de aanpassingen in de woning. In de laatste stap wordt de gerealiseerde besparing daadwerkelijk zichtbaar met Marvin.

KiesGroenLicht is in 2009 opgericht door Hans Kroon en Gerwin Hament. Beiden hebben jarenlange ervaring in de energiebranche en zijn gedreven om daadwerkelijk een steentje bij te dragen aan een duurzame en groenere wereld. Juist vanwege hun kennis in de energiebranche weten zij hoe moeilijk het is om de juiste weg te vinden naar een goede energieoplossing voor hun woning. Dit is de motivatie geweest om met KiesGroenLicht aan de slag te gaan.

Om een beter milieu te realiseren en te behouden, moeten we zelf aan de slag om onze woon- en leefomgeving groener te maken. Bij KiesGroenLicht staat de bestaande woning centraal. De reden hiervoor is eenvoudig; een gemiddelde woning is goed voor 8 ton aan CO2 uitstoot per jaar (Dit komt overeen met de uitstoot van 40.000 autokilometers!)  Door in de woning energieaanpassingen aan te brengen, is de CO2-uitstoot substantieel te verlagen, het comfort te vergroten en daalt ook nog eens de energierekening! Door de bewoner compleet te ontzorgen wordt elke drempel weggenomen bij het nemen van de juiste maatregelen in de woning.