Gemeente Heerenveen

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 11 oktober 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan,, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt 1 Onderwerp Advies Beslissing

Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 4 oktober 2011 Besluitenlijst conformstukken d.d. 4 oktober 2011 Besluitenlijst kabinetsstukken d.d. 4 oktober 2011

Vaststellen.

Conform

2

Vaststellen.

Conform

3

Vaststellen.

Conform


1



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 11 oktober 2011 a.1 Notitie Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie (Wet OKE) Instemmen met het advies van de Participatieraad en de vragen beantwoorden conform bijgaande brief. Instemmen met de wijziging van Kinderwoud met betrekking tot peuterspeelzaal Wulpennest. De notitie Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie (Wet OKE) Heerenveen 2011-2014 conform bijgevoegd raadsvoorstel- en besluit ter besluitvorming voorleggen aan de raad. De kosten van de door de GGD in opdracht van uw college in 2011 en volgende jaren uit te voeren inspecties ten behoeve van peuterspeelzalen van 25.280,- deels te dekken uit de van het rijk hiervoor vanaf 2011 ontvangen middelen van 5000,-, alsmede voor een bedrag van 20.280,- ten laste te brengen van de rijksmiddelen die ten behoeve van de versterking van de peuterspeelzalen voor 2010 t/m 2013 beschikbaar zijn gesteld. Gemeente Heerenveen neemt als onderneming deel aan het Koploperproject `Duurzaam, Gewoon Doen!', samen met vier Heerenveense bedrijven. De resultaten van de deelname dienen als nulmeting en vormen input voor de revisie van het milieubeleidsplan. Na aanpassing raadsvoorstel akkoord.


-


-


-

a.2

Koploperproject `Duurzaam, Gewoon Doen!'


-

Conform.


-


2



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 11 oktober 2011 a.3 Verzoek deelname Stichting Urgente noden Friesland (SUNF) en subsidieverlening 2012 Akkoord gaan met het eenmalig verstrekken van subsidie aan SUNF tot september 2012 voor een maximumbedrag van 11.250,-. Voorlopig geen besluit nemen over subsidieverlening voor 2013. Het verzoek om subsidie ná 2014 te garanderen niet honoreren. De Regiegroep armoede en de Participatieraad informeren over de mogelijkheden en resultaten van SUN. De raad informeren met bijgaande bief. Gemeenteraad voorstellen: 1. Beeldkwaliteitpslan vast te stellen. 2. Welstandscriteria op te nemen in Welstandsnota. Instemmen met reactienota zienswijzen. Gemeenteraad voorstellen onderzoek spoorweggeluid te verwerken in toelichting. Gemeenteraad voorstellen bestemmingsplan vast te stellen. Instemmen met reactienota zienswijzen. Kaartje met plangrens opnemen in beeldkwaliteitsplan. Gemeenteraad voorstellen beeldkwaliteitsplan vast te stellen. Conform.


-

a.4 Beeldkwaliteitsplan Falkena Binnen -

Conform.

a.5

Bestemmingsplan Falkena Binnen


-

Conform.

a.6

Beeldkwaliteitsplan Wooncomplex Nieuwburen


-

Conform.


3



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 11 oktober 2011 a.7 Bestemmingsplan Heerenveen Wooncomplex Nieuwburen Jongeren uit De Beugel terug in de maatschappij met en in Sportstad Heerenveen Instemmen met de reactienota zienswijzen. Gemeenteraad voorstellen bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Conform.

a.8


-


-

In te stemmen met het Projectplan van Sportstad Heerenveen om 12 probleemjongeren d.m.v. sport in een normaal ritme te krijgen. In te stemmen met de voorgestelde financiering van dit project. Instemmen met de bestuursopdracht integraal jeugdbeleid 2012-2016.

Conform.

a.9

Bestuursopdracht integraal jeugdbeleid 2012-2016 Bestuursopdracht Huisvestingsbeleid basisonderwijs


-

Conform.

a.10


-

Instemmen met de bestuursopdracht "Huisvestingsbeleid basisonderwijs" en deze conform bijgaand voorstel ter vaststelling voorleggen aan de gemeenteraad. Het plan van aanpak vaststellen en de raad over het plan informeren met bijgaande brief.

Na aanpassing akkoord.

a.11

Plan van aanpak sturen op financieel perspectief en risico's Themabegroting 2012 en Bestuursrapportage 2011


-

Conform.

a.12


-

De raad voorstellen om vast te stellen: 1. De themabegroting 2012. 2. De bestuursrapportage 2011. - De raad te laten instemmen met de uitgangspunten voor de tariefsverhogingen van de gemeentelijke belastingen en heffingen.

Na aanpassing akkoord.


4



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 11 oktober 2011

b.1

Handhavingsverzoek rookgasafvoer de Kimen 17 te Heerenveen


-


-

Het ingediende verzoek om bestuursrechtelijke maatregelen te nemen tegen de geplaatste rookgasafvoer op het perceel de Kimen 17 te Heerenveen afwijzen. De verzoekers om handhaving van uw besluit op de hoogte te stellen. In afwijking van het welstandsadvies een Omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van een woning aan de Anna Charlottelaan 27 te Oranjewoud. Met overneming van het advies van de commissie bezwaarschriften, het bezwaarschrift betreffende de afwijzing langdurigheidstoeslag ongegrond verklaren en het bestreden besluit in stand laten en in de beslissing op bezwaar opnemen dat als bezwaarde op 1 december langdurigheidstoeslag aanvraagt dat er dan rekening wordt gehouden met het advies van de commissie. Ten aanzien van de bijlagen geheimhouding opleggen op grond van artikel 25/55 Gemeentewet.

Conform.

b.2

Vergroten woning Anna Charlottelaan 27 te Oranjewoud


-

Conform.

b.3

Bezwaar tegen afwijzing aanvraag langdurigheidstoeslag 2011


-

Conform.


-


5



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 11 oktober 2011 b.4 Bezwaar tegen afwijzing verzoek om handhaving activiteiten Stichting De Poort Met overneming van het advies van de commissie bezwaarschriften, het bezwaarschrift tegen afwijzing van het handhavingsverzoek betreffende gebruik van het perceel Heremaweg 20 te Heerenveen ongegrond verklaren en het bestreden besluit in stand laten. Conform.


6