Gemeente Eindhoven

Overeenkomst grondoverdracht Blixembosch Buiten ondertekend

Op 18 oktober 2011 hebben de gemeente Eindhoven en de ontwikkelcombinatie Blixembosch Buiten v.o.f. (bestaande uit de ontwikkelaars Bouwfonds Ontwikkeling en Hurks vastgoedontwikkeling) de overeenkomst over grondoverdracht getekend. Hiermee kan de bouw van de nieuwbouwwijk Blixembosch Buiten definitief van start gaan.

De gemeente werkt het bestemmingsplan uit en maakt het plangebied gefaseerd bouwrijp. De ontwikkelcombinatie gaat vervolgens verder met de ontwikkeling van de ca. 50 woningen in de eerste fase. Nu deze opgravingen zijn afgerond, gaat binnenkort gestart worden met het zandtransport om hiermee de nieuwe geluidswal te realiseren. Gedeputeerde Staten hebben op 18 oktober ingestemd met de herindelingsregeling tussen gemeenten Eindhoven en Son & Breugel. Hiermee komt het gehele project op Eindhovens grondgebied.

Afronding van Blixembosch

Met Blixembosch Buiten wordt de huidige wijk Blixembosch aan de noordoostzijde afgerond. De ontwikkelcombinatie zal ca. 350 koopwoningen in diverse types en prijsklassen van ca. EUR 215.000,- tot ca. EUR 600.000,- ontwikkelen. De gemeente zelf verkoopt in de nieuwe wijk circa 80 vrije kavels en CPO kavels. De woningen van de ontwikkelaars en de vrije kavels zullen in de loop van de eerste helft volgend jaar in verkoop gaan.

Terrassen

Typerend voor Blixembosch Buiten is de geluidswal die een belangrijke recreatieve functie krijgt en de hoogteverschillen die worden gecreëerd door de terrassen waarop de nieuwe woningen worden ontwikkeld. Centraal in het plan liggen hofjes met ruime groenzones en een waterpartij.

Metaaldetector

De ondertekening was een officieel moment dat op symbolische wijze werd ingeluid. Wethouder Mary Fiers, Paul Hoen (Bouwfonds) en Erik Leijten (Hurks) ontdekten met metaaldetectoren het kistje met daarin de overeenkomst. Nadat het kistje was uitgegraven kon de overeenkomst worden ondertekend door alle partijen. De overdracht van de grond was hiermee een feit. De wethouder prees de open samenwerking met de marktpartijen en de goede relatie met de wijkvereniging. Tot en met dinsdag 18 oktober hebben op het grondgebied van Blixembosch archeologische opgravingen plaatsgevonden.

Voor meer informatie kunt u terecht op blixemboschbuiten.nl