Politie Drenthe

Woensdag 19 oktober 2011

Provincie Drenthe, 19-10-2011

Onderzoek vechtpartij feesttent Valthe afgerond VALTHE De politie heeft het onderzoek naar een vechtpartij bij een feesttent aan de Weerdingerweg in Valthe afgerond. Tijdens de vechtpartij op zaterdagavond 3 september werd een 24-jarige inwoner van Exloo zwaar mishandeld. Drie inwoners van Valthe, twee van 17 jaar en één van 18 jaar oud, werden als verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden. Na onderzoek is gebleken dat de 18-jarige jongeman uit Valthe niet betrokken is geweest bij de vechtpartij en dat één van de 17-jarigen ten onrechte door een getuige als verdachte was aangewezen. Tegen de andere 17-jarige jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles i.v.m. Zuidlaardermarkt

Dinsdag hield de politie i.v.m. de Zuidlaardermarkt in Zuidlaren en omgeving alcoholcontroles. Tussen 04.00 en 21.00 uur werden in Zuidlaren, Spijkerboor, Midlaren, De Groeve en Tynaarlo in totaal 393 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Geen van hen had meer gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Belediging

ZUIDLAREN Op de markt in Zuidlaren hield de politie dinsdagmiddag een 52-jarige man uit Oldehove aan. De man beledigde een medewerker van de Algemene Inspectie Dienst (AID) die voor controlewerkzaamheden aanwezig was op de markt. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. De AID medewerkers deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.

In bezit drugs

EMMER COMPASCUUM Op het Westerdiep in Emmer Compascuum hield de politie dinsdagmiddag een 32-jarige inwoner van die plaats aan. De man had zich kort daarvoor in een auto aan een politiecontrole op het Kanaal A onttrokken. Hoewel hij in eerste instantie stopte voor een door de politie gegeven stopteken, ging hij er daarna als een haas vandoor. Een korte achtervolging eindigde op het industrieterrein waar hij uit de auto sprong en te voet verder vluchtte. Op het Westerdiep werd hij achterhaald en aangehouden. De man is niet in het bezit van een rijbewijs. In zijn kleding vond de politie drie bolletjes cocaïne. De auto waarin de man reed is voor nader onderzoek in beslag genomen. Op de auto zaten Duitse kentekenplaten die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

ZUIDLAREN Op de Brink in Zuidlaren hield de politie dinsdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Annen aan. De vrouw was door medewerkers van een horecagelegenheid waar zij binnen was meegenomen omdat andere bezoekers meldden dat de vrouw drugs bij zich zou hebben. De vrouw werd overgedragen aan de politie en in de kleding van de vrouw vond de politie een zakje met wit poeder, waarschijnlijk drugs. Het zakje met poeder is in beslag genomen en wordt nader onderzocht. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

Dronken voetganger aangereden

DE GROEVE Dinsdagavond is op de Hunzeweg in De Groeve een 39-jarige voetganger uit Sappemeer aangereden door een snorfietser. De voetganger was zwaar beschonken. Hij raakte licht gewond en is ter plaatse door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht en behandeld. Ook de 29-jarige man uit Kiel-Windeweer die de snorfiets bestuurde had ook gedronken (470 ugl). Van deze beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Hij bleef ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal uit kleedkamer

WILHELMINAOORD Dinsdagavond zijn uit een kleedkamer van voetbalvereniging Old Forward aan de Linthorst Homanstraat in Wilhelminaoord meerdere spullen gestolen van leden van het damesvoetbalteam. De dames missen o.a. kledingstukken, telefoons, sleutels en identiteitsbewijzen.

Auto en scooter weg

ZUIDLAREN Tussen maandagavond en dinsdagmorgen is in Zuidlaren een grijze Mercedes 260 E gestolen. De auto is eigendom van een 53-jarige inwoner van Haarlem en stond geparkeerd aan de Koningdwarsstraat. De eigenaar deed aangifte.

HOOGEVEEN Dinsdagavond is tussen 21.00 en 22.30 een in de Nije Nering in Hoogeveen geparkeerde scooter gestolen. De zwart/gele Yamaha Earox met groene velgen is eigendom van een 17-jarige jongen uit Alteveer. Hij deed aangifte.

Bromfietster gewond

HOOGEVEEN Op het fietspad langs de Hoogeveenseweg tussen Hoogeveen en Zuidwolde, kwam dinsdagmorgen een 18-jarige bromfietster uit Hoogeveen ten val. Ze raakte gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De jonge vrouw reed in de richting van Zuidwolde. Ter hoogte van het viaduct bij de A-28 kwam haar een grote groep fietsers tegemoet. Allemaal gingen ze netjes aan de kan, op één na. Deze onbekend gebleven jongen bleef op het gedeelte voor het tegemoetkomend verkeer rijden en de bromfietster raakte hem in het voorbijrijden. De jongen op de fiets reed gewoon door. Volgens de vrouw is het een blanke jongen een jaar of 15. Hij droeg een vest of trui met zwart witte strepen.

Irritaties leiden tot vernieling en aanhouding

ZUIDLAREN Op de E6 bij Zuidlaren hield de politie dinsdagmiddag een 50-jarige man uit Zeegse aan. De man wordt verdacht van vernieling van een auto. De man ergerde zich aan een 34-jarige vrouw uit Kloosterburen die volgens de man op een gevaarlijke manier uit een parkeerhaven reed. In het voorbijrijden ontstonden er irritaties door gebaren, gezichtsuitdrukkingen en schelden. De lezingen van beide partijen verschillen hierover. In ieder geval was dit aanleiding voor de man om achter de wegrijdende auto aan te rennen en toen de vrouw stopte op de auto te slaan. Dit herhaalde zich zelfs enkele keren totdat de vrouw stopte en uitstapte en aangaf de politie te bellen. Volgens de vrouw zijn door het slaan deuken in de auto ontstaan. De man ontkent dit. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De vrouw deed aangifte. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.