Gemeente Schagen

BOA Schagen stelt zich voor

Foto BOA Ik ben Fred, vader van een stel kinderen waar ik erg trots op ben en ook graag wat tijd mee doorbreng. Vanaf 11 oktober ben ik werkzaam voor de gemeente Schagen als Toezichthouder en Handhaver. Zelf ben ik eigenlijk mijn hele carrière werkzaam geweest in het vak Veiligheid en Handhaving. Zo ben ik gestart als beroepsmilitair, waar ik zeer veel uiteenlopend werk heb gedaan en de nodige buitenland-missies heb meegemaakt. Helemaal uit het oog bij defensie ben ik niet geraakt. Geregeld doe ik namelijk nog wel iets voor defensie.

Naast mijn carrière als beroepsmilitair heb ik samen met mijn vrouw een eigen rederij gehad met 8 beroepsvaartschepen. Deze succesvolle onderneming heb ik na ongeveer 10 jaar verkocht, om meer tijd te kunnen besteden aan mijn gezin. De stap vanuit mijn achtergronden naar Handhaving was voor mij een logische opvolging, dit heb ik dan ook gedaan in diverse gemeenten. Toen ik werd benaderd om het werk als Buitengewoon Opsporingsambtenaar voor de gemeente Schagen op me te nemen, te helpen opzetten en vorm te geven was ik direct enthousiast. Er is al een Buitengewoon Opsporingsambtenaar actief in het centrum. Zij controleert het parkeergedrag in het centrum, en dan met name het parkeren in de blauwe zone. Ik denk dat ik een goede aanvulling ben op haar activiteiten. Ik heb er erg veel zin in om dit werk uit te voeren binnen de gemeentegrenzen van Schagen.

Mijn werkzaamheden houden o.a. het toezichthouden en handhaven in op o.a. de Algemene Plaatselijke Verordening. Ook ga ik mij richten op diverse aandachtspunten zoals het hondenbeleid, het fietsen op de stoep en overlast in alle soorten vormen. Ik zal de meeste tijd doorbrengen met het surveilleren op de fiets en probeer daarbij alle wijken en straten onder mijn aandacht te laten vallen.
Er is dus een grote kans dat u mij zult tegenkomen op de straat. Waarbij als de situatie het toelaat, ik altijd open sta voor vragen of een gesprek.
Â