Gemeente Berkelland


Inloopbijeenkomst over bestemmingsplannen

De gemeente Berkelland maakt nieuwe bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen in Ruurlo, Eibergen, Beltrum, Borculo en Neede.

De voorontwerpbestemmingsplannen (concepten) voor de bedrijventerreinen van Eibergen en Beltrum zijn nu zo ver af dat deze ter inzage kunnen worden gelegd. Op woensdag 19 oktober 2011 wordt er een inloopbijeenkomst gehouden in theater 't Spieker in Eibergen.

Voorontwerpbestemmingsplannen ter inzage

Berkelland wil het aantal bestemmingsplannen terugbrengen van 400 naar 40. De nieuwe bestemmingsplannen voor de woongebieden (waaronder de kleine kernen) hebben eerder al ter inzage gelegen. Nu werken we aan de nieuwe bestemmingsplannen voor het buitengebied, de bedrijventerreinen en voor de centrumgebieden van de vier grote kernen van Berkelland.

Het voorontwerpbestemmingsplan voor de bedrijventerreinen in Ruurlo heeft in juni van dit jaar ter inzage gelegen. In de loop van 2011 volgen de bedrijventerreinen van Borculo en Neede.

De voorontwerpbestemmingsplannen (concepten) voor de bedrijventerreinen van Eibergen en Beltrum zijn nu zover klaar dat ze ter inzage kunnen worden gelegd. Voor deze plannen is er een inloopbijeenkomst op woensdag 19 oktober 2011 van 19.00 uur tot 21.00 uur in theater 't Spieker, in de foyerruimte, Kerkstraat 30 in Eibergen.

industrie eibergen

Bestaande situatie

In de nieuwe bestemmingsplannen verandert niet veel. De nieuwe plannen geven vooral de bestaande situatie weer. Dit geldt ook voor de bestaande woningen op de bedrijventerreinen. Als gevolg van de demografische ontwikkelingen (krimp) zijn - voor zover aanwezig - de mogelijkheden voor de bouw van nieuwe woningen wel beperkt.

Ook de vorm van de plannen verandert. De plannen zijn - op grond van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening - digitaal in te zien via de gemeentelijke website http://www.gemeenteberkelland.nl/.

Waarom nieuwe plannen?

Bestemmingsplannen zijn belangrijk voor iedereen die in Berkelland woont of werkt. Die plannen moeten dus actueel en duidelijk zijn. Vanuit de vier voormalige gemeenten bestaan nog veel verschillen tussen diverse oude bestemmingsplannen. Berkelland wil die verschillen zoveel mogelijk wegwerken. Alle gemeenten moeten nieuwe bestemmingsplannen maken volgens die nieuwe Wet ruimtelijke ordening voor 1 juli 2013.

Waar, wanneer en voor wie zijn de plannen in te zien?

Iedereen kan de voorontwerpbestemmingsplannen voor Eibergen, Bedrijventerreinen 2011 en Beltrum, Bedrijventerrein 2011 vanaf woensdag 12 oktober tot en met dinsdag 22 november 2011 inzien in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo (open ma t/m vrij van 8.30 tot 16.30 en woensdag tot 19.00 uur). Hier kunt u terecht met eventuele vragen. De plannen kunnen digitaal worden bekeken via de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl onder Actueel - Ruimtelijke plannen.

Wilt u uw mening geven?

Voor elk nieuw bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen organiseert de gemeente ook een inloopavond. Dan kunt u het plan bekijken en met ons overleggen wat in uw situatie bedoeld wordt. Voor Eibergen en Beltrum is de inloopbijeenkomst op woensdag 19 oktober 2011 in Eibergen.

In de periode van zes weken dat de plannen ter inzage liggen kunt u uw mening geven over het voorontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0545-250306.