Wageningen Universiteit en Researchcentrum
Nutri-Pulse e-Cooker wint Food Valley Award
17 okt 2011
Onderdeel: Food and Biobased Research
Winnaar van de Food Valley Award 2011 is de Nutri-Pulse e-Cooker, mede
ontwikkeld door Wageningen UR Food & Biobased Research. Het is een
innovatief product dat de Pulsed Electric Field technologie toepast
voor de bereiding van voedsel; in zeer korte tijd, bij lage
temperatuur, met behoud van voedingsstoffen en met een laag
energieverbruik.
De directeur van het bedrijf dat de Nutri-Pulse e-Cooker op de markt
brengt, Govert van Oord van IXL Netherlands, nam de Food Valley Award
2011 in ontvangst tijdens de Food Valley Expo op donderdag 13 oktober.
"Je bent zelf overtuigd dat je een goede technologie in handen hebt,
maar wanneer externe deskundigen het uitspreken, is dat fantastisch",
zei Van Oord. Hij bedankte nadrukkelijk Hennie Mastwijk en Jeroen Knol,
onderzoekers bij Wageningen UR Food & Biobased Research en âde
uitvinders van de e-Cookerâ.
Prijs is goede promotie
De Food Valley Award kan een startend bedrijf een enorme boost geven.
âDe erkenning voor het werk geeft het team zelfvertrouwen en daarnaast
levert het internationaal veel publiciteit opâ, vertelde de winnares
van vorig jaar, Monique van Wordragen, algemeen directeur van NSure
(ook al een product uit de koker van Food & Biobased Research). âGrijp
deze kans om je product overal te promotenâ, sprak ze de nieuwe winnaar
toe.
Contact
Food Valley Award