Ingezonden persbericht


boundary="----=_NextPart_000_0175_01CC81DE.40A74A90"

DE BALIE BERICHT

Waxing Brasil

De naakte en pure waarheid over een opkomende grootmacht

Debat, feest en muziek / Za 15 okt / Aanvang 20.00 uur / ¤ 10

Brazilië is booming: gepassioneerd, avontuurlijk en sensueel. Denk aan de hypergevaarlijke favela's, het stomende carnaval en het fameuze Braziliaanse temperament. Maar wat is er eigenlijk precies aan de hand in deze nieuwe reus met een jaarlijkse economische groei van bijna 10 procent? Hoeveel is waar van alle clichés? En hoe kun je eigenlijk het beste zaken doen met Brazilianen?

In het kader van het Brasil Festival belicht De Balie in een dynamisch programma de voors en tegens van modern Brazilië. Met dit programma stappen we over exotische jubelverhalen heen en wordt een realistisch beeld geschetst. Hiervoor spreken we met Nederlandse, maar vooral met Braziliaanse gasten.

Een aantal zijn speciaal voor deze avond rechtstreeks uit de favela's ingevlogen, waaronder Eddu Grau. Hij zet zich als bruggenbouwer tussen overheid en burger in om betere leefomstandigheden voor jongeren in Rio de Janeiro te bewerkstelligen. Eddu zal projecten in Slotervaart en de Bijlmer bezoeken om daar te praten met jongeren over hun ervaring met de lokale Nederlandse overheid en NGO's. Lijken deze situaties op elkaar? En is het gras van de buren groener?

Bovendien krijgt het publiek op deze avond ook een crash course investeren in Brazilië. Stel: je wilt daar gaan wonen. Hoe overleef je? En stel: je wilt heel veel geld verdienen door zaken te doen met het land. Hoe pak je dat het beste aan? De Balie biedt je praktische handvatten.

Tot slot vertellen muzikanten, cultureel ondernemers, theatermakers en kunstenaars over het kunstklimaat daar, hier en de synergie hiertussen. Wat kan Nederland eigenlijk leren van Brazilië?

Met onder andere: Eddu Grau (muzikant, activist), Marcos Rabello (theatermaker), Ricardo Ruiz (jongerenwerker, kunstenaar), Ellen Sluis (onderzoeker veiligheid Rio de Janeiro), Gerald Baal (ondernemer, oprichter Transfer) en muziek van Marcelo Godoy, het Birimbau Orkest, DJ Moos, Eddu Grau en Band, DJ Zerkalo en vele anderen.

Waxing Brasil
Za 15 okt
Debat, feest en muziek
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: ¤ 10

Noot voor de redactie:

onderstaande informatie is