Ingezonden persbericht
P E R S B E R I C H T
Valkenburg, 19 september 2011
Bekroning Groene Hart Streekproduct
op 15 oktober aanstaande op streekmarkt Kasteel Woerden
---
Op zaterdag 15 oktober wordt in de gewelven van Kasteel Woerden een culinaire markt van streekproducten gehouden. Op die dag vinden eveneens verkiezingen plaats van 'Het Groene Hart Streekproduct 2011'en de aanmoedigingsprijs ''t Groentje'. Bovendien wordt in samenwerking met het AD/Groene Hart de publieksprijs 'De Groene Hartendief' uitgereikt. De deskundige jury's staan onder leiding van gerenommeerde journalisten.
GeĂŻnteresseerden kunnen zich voor deze dag ook inschrijven voor Kookworkshops met streekproducten in Kasteel Woerden.
Criteria inzendingen streekproducten
Naar verwachting zullen vele producenten uit het Groene Hart hun favoriete streekproducten laten proeven aan de jury, waarin onder meer Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf en Robert Verwey, televisie kok van RTL4 zitting hebben.
De criteria waar de streekproducten aan moeten voldoen zijn de volgende:
- Minimaal 51% van de samengestelde grondstoffen moet uit het Groene Hart afkomstig zijn.
- Verwerking dient in het Groene Hart plaats te vinden.
- Productie moet in het Groene Hart op duurzame wijze geschieden.
Deze criteria zijn ook van toepassing op de aanmoedigingsprijs ''t Groentje' waar in ieder geval Wil Simons, culinair journalist van onder meer het Leidsch Dagblad/Alphen cc, in de jury plaatsneemt. Voor de publieksprijs 'De Groene Hartendief' is de jurering in handen van Hans Pfauth, freelance journalist AD/Groene Hart - rubriek 'De Gouden Pollepel'.