Gemeente Cromstrijen


Vervroegde herfstvakantie voor basisschool De Dubbeldekker (14-10-2011)

15.00 uur

Vrijdagmorgen is basisschool De Dubbeldekker in Numansdorp ontruimd nadat de luchtkwaliteitmeters een verhoogde waarde aangaven. De lokale en regionale brandweer voerden metingen uit. Na de ontruiming werden er geen verhoogde waarden meer gemeten. De basisschool bleef vrijdagmiddag uit voorzorg nog gesloten, waardoor de kinderen een middagje eerder herfstvakantie kregen.

Ontruiming
De ontruiming van de school is goed en zonder paniek verlopen. De kinderen zijn goed opgevangen in de naastgelegen Sporthal Cromstrijen. Alle kinderen zijn door hun ouders/verzorgers opgehaald. De kinderen van de buiten- en tussenschoolse opvang zijn opgevangen in een andere locatie, namelijk het Bastion aan de Roerdompsingel in Numansdorp. Het was niet nodig om andere omliggende gebouwen, zoals kinderdagverblijf De Hummelvijver, te ontruimen. Alle ouders/verzorgers zijn inmiddels geïnformeerd.

Metingen
De lokale en regionale brandweer voerden metingen uit. Er werden geen verhoogde waarden gemeten. De luchtkwaliteitmeters in de school gaven wel enige tijd een verhoogde waarde aan. Dit kan komen doordat het buiten koud was en de ramen en deuren van de klaslokalen dicht waren. De meters gaven al snel weer normale waarden aan.

Nadat de luchtkwaliteitmeters hoge waarden aangaven, dachten enkele kinderen een gaslucht te ruiken. De lokale brandweer sloot daarom bij aankomst meteen de hoofdgaskraan af. Een installateur controleerde voor de zekerheid alle gasleidingen in de school, maar vond niets.

BSO gewoon open en basisschool na herfstvakantie weer open De school bleef vrijdagmiddag nog gesloten om alle metingen en controles uit te voeren. De kinderen van de buiten- en tussenschoolse opvang werden vrijdagmiddag nog opgevangen in het Bastion. Maandag 17 oktober kunnen deze kinderen gewoon weer in de locatie bij De Dubbeldekker terecht. Na de herfstvakantie is de basisschool op 24 oktober 2011 gewoon weer open.

Vragen
Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Ellen Strijbosch, beleidsmedewerker bestuurszaken van de gemeente Cromstrijen, 06 108 908 67.