Kamer van Koophandel

Publiek stemt op beste Starter in Zeeland 2011

Finalisten voor KvK-Startersprijs in Zeeland bekend

Marcel Remijn van BiciMondo uit Wemeldinge, Jeanine Dekker van Inhistory uit Middelburg en Eddy en Monique van Os van restaurant 't is Boven uit Oostburg zijn de drie kanshebbers die meedingen naar de 'Leen van Gelder'-Startersprijs voor 2011. Uit tientallen inzendingen door Zeeuwse ondernemers in spé maakte de Kamer van Koophandel de drie finalisten met het beste ondernemingsplan bekend.

De Zeeuwse genomineerden presenteren hun plannen op woensdag 2 november om 20.30 uur aan de jury tijdens de ondernemersborrel op de beurs Contacta in Goes -Linkedin-plein-. De winnaar van deze Startersprijs ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro.

Publiek heeft belangrijke stem
Dit jaar ligt de uitkomst van de Startersprijs niet alleen in handen van de jury, maar ook het publiek heeft een belangrijke stem. Zo kan iedereen vanaf vrijdag 14 oktober via de website van de Kamer van Koophandel www.kvk.nl/startersprijs haar stem uitbrengen op één van de genomineerden. Deze publieksstem telt mee in het eindoordeel van de jury.

Een deskundige jury kijkt onder andere naar de volledigheid van het ondernemingsplan, zoals het financiële en het commerciële plaatje en de haalbaarheid ervan. Daarnaast beoordeelt de jury ook de gedrevenheid en ervaring van de ondernemers. Tijdens de presentatie van de finalisten krijgen ook de bezoekers van de Startersdag de nodige informatie die zij kunnen gebruiken bij het schrijven van hun eigen ondernemingsplan. Na afloop neemt de starter met het beste ondernemingsplan de prijs in ontvangst. De jury bestaat uit Willem Ausems, lector Ondernemerschap en Innovatie aan de Hogeschool Zeeland, Joop Maas, vestigingsmanager van Boom Communicatie, Henriëtte Swartjes, eigenaar van Strandsport Zeeland en Eric Oele, adviseur bij de Kamer van Koophandel.

Aanleiding
Iedere ondernemer uit Zeeland die het afgelopen jaar een eigen is bedrijf gestart en een ondernemingsplan heeft, maakt kans op de Startersprijs. De prijs van 1.000 euro is bedoeld om ondernemers aan te moedigen hun plannen goed op papier te zetten en zo de slagingskans van hun bedrijf te vergroten.

Week van de Starter
De finale van de KvK-Startersprijs is op 2 november. Ook organiseert de Kamer van Koophandel in Breda, Terneuzen, Koudekerke en Goes in de tweede week van november (5, 8, 9 en 10 november) de Week van de Starter. Deze bijeenkomsten zijn een one-stop-shopping voor startende ondernemers om zich te oriënteren op een eigen bedrijf. Ondernemers in de dop kunnen zich aanmelden voor deze gratis dag op www.kvk.nl/startersdagzwn