Mario Cipollini naar Nederland voor beurs Bike MOTION Benelux 2011 in Jaarbeurs Utrecht

Persbericht
Utrecht, 4 oktober 2011

Niemand minder dan de wereldberoemde ex-wielerprofessional en supersprinter Mario Cipollini komt naar Bike MOTION Benelux, de beurs voor sportieve fietsen in Jaarbeurs Utrecht. 'Mooie Mario' , zoals een van zijn bijnamen luidt, is op zaterdag 15 oktober de hele dag te gast bij exposant NGB Europe, distributeur in de Benelux van de MCipollini, het eigen fietsmerk van het Italiaanse fenomeen.

Cipollini heeft een enorme staat van dienst die geheel te danken is aan zijn enorme sprintkwaliteiten. Zodra er bergen in het zicht kwamen hield hij het voor gezien. Hij schreef liefst 42 etappes op zijn naam in de Giro d'talia, een dozijn Touretappes, won wielerklassiekers als Milaan-San Remo en tot drie keer toe Gent-Wevelgem.

De kroon op zijn carrière dateert uit 2002 toen hij in het Belgische Zolder zijn concurrenten kansloos liet in de massasprint en de WK-titel bemachtigde. Cipollini kwam in 2008 voor het laatst in actie tijdens de Ronde van Californië in 2008 en is tegenwoordig adviseur bij de Russische ploeg Katjoesja.

Bike MOTION Benelux is de meest toonaangevende beurs voor sportieve fietsen in de lage landen en gaat van start op vrijdag 14 oktober. Het wielerpubliek kan terecht tot en met zondag 16 oktober. Het event wordt gekenmerkt door een veelheid aan fiets gerelateerde activiteiten en events. De beurs is maandag 17 oktober alleen toegankelijk voor vakbezoekers en pers. www.bikemotionbenelux.nl.

Noot voor de redactie (