Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 25 augustus 2011

Haagse Pop Week 2011: vrijdag 14 oktober t/m zaterdag 22 oktober

De Haagse Pop Week staat weer voor de deur. Vanaf vrijdag 14 oktober tot en met zaterdag 22 oktober kun je overal waar je maar wilt terecht voor muziek van Haagse bodem! Steevast staat de herfstvakantie in Den Haag in het teken van de Haagse Pop Week, zo ook dit jaar en alweer de elfde editie. Nergens anders in Nederland vind je een 'muziekweek' gevuld met meer dan tachtig optredens. Daarnaast worden tijdens de finaleavond de Haagse Pop Prijzen uitgereikt.

Vrijwel elke café of poppodium in Den Haag staat in het teken van de Haagse Pop Week, waar een brede schakering van Haagse muzikanten het beste van zichzelf zullen gaan geven. Daarnaast vinden er binnen de programmering van de Pop Week een aantal bijzondere samenwerkingen, uitwisselingen en projecten plaats. Zo organiseert de Zuid Hollandse Popunie een avond tijdens de finale. Een samenwerking met het Koorenhuis wordt verder uitgediept met het organiseren van The Hague Bandstand+. The Hague Bandstand is in het leven geroepen om Haagse bands een kans te geven zichzelf te presenteren aan programmeurs, producers, journalisten en andere professionals uit het hele land. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer door middel van de Kwibus aan hun trekken komen in de hardere genres in Hard in Zuid. The Hague Music Export (FPOZ) is een mooie samenwerking aangegaan met Gent (Kinky Star) en Leipzig (Popoolär) en organiseert een avond in 330live. Verder zijn er samenwerkingen met Haags Tuig in de 330live, The Sissies Baby Boom Night in de September en het State X New Forms Festival. Het slotstuk van de Haagse Pop Week vindt dit jaar plaats op de Pophotspot en de Fiddler in Den Haag, waar onder andere de uitreiking van de Haagse Popprijzen zal plaatsvinden.

Haagse Popprijzen
Op zaterdag 22 oktober worden in de SuperMarkt op de Pophotspot de jaarlijkse Haagse Popprijzen uitgereikt. De vaste categorieën zijn 'Beste Live Act', 'Beste Recording' en 'Aanstormend Talent'. De wisselcategorie is dit jaar 'Beste Videoclip'. De komende weken worden verschillende programmeurs, organisatoren, journalisten en andere professionals uit de Haagse muziekscene uitgenodigd om nominaties aan te leveren, waarna de stemming zal worden geopend.

De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door stichting Haags Pop Centrum, inmiddels alweer ruim 25 jaar het muzikaal hart van de Haagse band- en muzikantencultuur.

Website: www.haagsepopweek.nl

De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Popunie, Pophotspot, Fiddler, 330live.




Ingezonden persbericht