Dienstenbond CNV

Nieuws

14 oktober 2011

Asjeblieft, het nieuwe cao boekje mode- en sportdetailhandel

Na lang onderhandelen is er in de zomermaanden dan toch een nieuwe cao mode- en sport detailhandel gekomen. Inmiddels zijn ook de nieuwe boekjes gedrukt. Bij deze nieuwsbrief tref je een exemplaar van de nieuwe cao mode- en sport detailhandel.

Wat is er veranderd?

Loon en looptijd
De nieuw cao loopt van 1 juli 2010 tot 1 juli 2012. Je hebt recht op twee loonsverhogingen, namelijk op 1 juli 2011: 2% en op 1 februari 2012 ook 2%. Let wel deze loonsverhogingen gelden alleen over de eerste 2062 euro van je salaris. Over het deel wat je meer verdient krijg je geen loonsverhoging.

Jeugdloon
Per 1 januari 2012 krijgt je als 21-jarige met minstens twee jaar ervaring in de functie het schaalloon van een 22-jarige. En als 22-jarige met die ervaring dat van een 23-jarig.

Nieuw loongebouw/functie waardering
Er wordt voor 1 januari 2012 een nieuw loongebouw ingevoerd. Door het invoeren van het nieuwe loongebouw zul je niet achteruit gaan in salaris. In het nieuwe loongebouw zitten meer treden zodat je langer binnen het loongebouw kunt blijven en loonsverhogingen in de vorm van cao verhogingen en/of trede verhogingen zult ontvangen.

Functiewaardering
Belangrijk voor het nieuwe loongebouw is dat de functies voor het einde van dit jaar ingedeeld worden in het functiewaarderingssysteem. Meer informatie over het indelen van jouw functie of over het nieuwe loongebouw kun je vinden op: www.functiewijzer.nu

Tekstwijzigingen
De cao teksten zijn op verschillende punten gewijzigd. Belangrijkste wijzigingen vind je in de artikelen over wachtdagen, naleving van de cao en maaltijdvergoeding. Ook zijn er afspraken gemaakt over leeftijdsfase bewust personeelsbeleid en scholing.

Overige nuttige informatie
De cao is van groot belang voor jou als medewerker op de vloer, in de cao staat wat jouw rechten en plichten zijn. CNV Dienstenbond sluit de cao mode- en sport detailhandel af, maar wij doen meer in de branche. Bijvoorbeeld:

Via het Hoofdbedrijfschap Detailhandel participeren wij in het Indemode project. Kijk op www.indemode.nu je vindt hier de nieuwste trends en ontwikkelingen op mode gebied, maar ook veel informatie die nuttig is voor medewerkers zoals info over teamwork en nog veel meer..

Via het sociaal fonds mode- en sport detailhandel participeren wij ook in het branche bureau mode (BBM). Op de website van BBM vind je voor jou nuttige informatie, onder andere over scholing. www.bbmode.nl

Vragen/Opmerkingen?
Neem contact op met de cao onderhandelaar: Agostino Di Giacomo Russo, telefoon 023 -5670615 of e-mail:
a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl Twitter: @agostinodgr