Dienstenbond CNV

Nieuws

14 oktober 2011

Doe Het Zelf Medewerkers tekenen volop voor hoger loon!

De afgelopen week is CNV Dienstenbond gestart met het verzamelen van handtekeningen. Wij vinden het namelijk onacceptabel, slechts 1% loonsverhoging in drie jaar tijd. Met tot nu toe 0,0% loonsverhoging in 2011. Daar spreekt geen waardering uit voor je belangrijke advieswerk. Je werkplezier wordt ondermijnd in een race tussen bouwmarkten naar de bodem van de markt. Ook wordt het steeds lastiger om stijgende kosten voor je levensonderhoud te betalen. CNV vindt dat er wat moet gebeuren. In jouw nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) moet een goede loonsverhoging komen. En graag nog dit jaar!

Doe Het Samen, Doe Het Zelf, Doe Het Nu
De handtekeningenactie loopt lekker. Uit het hele land krijgt CNV steunbetuigingen binnen. In de door ons bezochte bouwmarkten was de ontvangst erg positief. Ook bouwmarktmanagers toonden soms begrip voor ons standpunt. Helaas kan CNV niet overal zijn in Nederland. We vragen je dan ook om op jouw werk de bijgevoegde kaartjes te verspreiden. Hoe beter collega's weten wat er aan de hand is, hoe sterker we staan als werknemers.

Geen angstcultuur
Sommige bedrijven in de Doe Het Zelf lijken de activiteiten van het CNV niet helemaal te waarderen. Ze proberen de bedrijfsbezoeken te hinderen. Dat begrijpen wij eerlijk gezegd niet. CNV praat netjes en correct met medewerkers. Het dagelijkse werk kan prima doorgaan. Maar wij vinden wel dat jullie recht hebben op eerlijke informatie. En dat jullie voor jezelf op mogen komen. Wees dan ook niet bang om je mening te geven door een handtekening te zetten. Wij gaan vertrouwelijk met de handtekeningen om.

Gevolgen van geen cao
Bij eerlijke informatie hoort ook eerlijk informatie over wat dat betekent, geen cao. Vanaf eind juni heb je namelijk geen geldende cao meer. De consequentie daarvan is groot. Bij geen cao mag je werkgever nieuwe collega's aannemen voor nog lagere salarissen. Hij hoeft zich niet meer te houden aan het minimumsalaris dat in je cao staat. Maar alleen nog maar aan het minimumloon dat je volgens de wet moet krijgen. Ook minimumregels in je cao op het gebied van je studiekosten of je werktijden gelden voor hen niet meer. Alleen de wet telt nog. Tot slot is je werkgever niet meer verplicht om met je vakbonden afgesproken loonsverhogingen door te voeren. Zonder cao verlies je dus een hoop rechten. En hoe langer het duurt dat er geen cao is, hoe groter de consequenties daarvan zijn. CNV vindt het daarom belangrijk dat die cao er uiteindelijk wel komt!

CNV blijft optimistisch
Jouw vakbond gaat niet bij de pakken neer zitten. Wij gaan voor betere arbeidsvoorwaarden en daarmee een zonnigere toekomst in de bouwmarkten van Nederland. Lever daaraan je bijdrage. Ga samen met je collega's voor meer waardering!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kan je contact opnemen met bestuurder Michiel Wallaard. Telefoon: 035-6460581, of per e-mail: m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl