KPMG

Datum: 14-10-2011


- Evenementen

Koninklijk Concertgebouworkest - Brasil Festival

La création du monde: Fischer dirigeert in Braziliëfestival

Het Koninklijk Concertgebouworkest, dat wereldwijd bekend staat als een van de vooraanstaande symfonieorkesten, heeft weer grote namen aan zich weten te binden ter gelegenheid van het Brasil Festival. Onder leiding van Ivàn Fischer brengt het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder andere het Afrikaanse scheppingsverhaal La création du monde ten gehore. Solist bij deze ontdekkingsreis is de Braziliaanse meesterpianist Nelson Freire.

Naast het Afrikaanse Scheppingsverhaal van de uit Zuid-Frankrijk afkomstige Milhaud, zal ook zijn ballet le boeuf sur le toit ten gehore gebracht worden. Hiervoor deed hij inspiratie op gedurende zijn tweejarig verblijf in Rio de Janeiro.
Tevens worden stukken gespeeld van Falla en Ravel. Falla schreef zijn Spaanse pianoconcert `Nachten in de tuinen van Spanje' toen hij deel uitmaakte van Les Apaches, een groep artistieke `wilden' uit de Franse hoofdstad. Ravel, uit Frans Baskenland afkomstig, was het meest prominente lid.

Datum en locatie
Vrijdag 14 oktober, Het Concertgebouw te Amsterdam

Programma

19.30 Ontvangst met koffie in de Spiegelzaal
20.15 Eerste deel van het concert
21.00 Pauze in de Spiegelzaal
21.20 Tweede deel van het concert
22.30 Receptie in de Spiegelzaal

Muziekprogramma

Milhaud La création du monde, op. 81
Falla Nachten in de tuin van Spanje
Pauze
Milhaud Le boeuf sur le toit, op. 58
Ravel Pavane pour une infante défunte
Ravel Bolero

Parkeergelegenheid

U kunt parkeren in de Q-park parkeergarage tegenover Het Concertgebouw. Bij vertrek uit Het Concertgebouw ontvangt u een uitrijkaart, waarmee u de parkeergarage kunt verlaten.

Kledingadvies
Het kledingadvies voor deze avond is tenue de ville.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bianca Even, (020) 656 7945 of per e-mail.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij Biance Even per e-mail. Graag vragen wij u te vermelden met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn en of wij een uitrijdkaart voor uw kunnen reserveren.