Gemeente Tytsjerksteradiel


Gemeente Tytsjerksteradiel presenteert sluitende begroting 2012

Het college van B&W van Tytsjerksteradiel is klaar met het opstellen van de programmabegroting 2012. Ondanks de ontwikkelingen bij werk en bijstand en de bezuinigingen die vanuit het Rijk zijn opgelegd, is de gemeente er in geslaagd om tot een sluitende begroting voor 2012 te komen. De gemeenteraad behandelt de begroting op 3 november aanstaande.

Bezuinigingen

Het samenstellen van de begroting is sterk gestuurd door de bezuinigingen die door het Rijk zijn opgelegd en de hogere kosten voor ondermeer werk en bijstand. Er is minder ruimte voor nieuwe plannen en ontwikkelingen, omdat ook dit jaar de beschikbaarheid van geldmiddelen terug is gelopen. Dit als gevolg van de zwakkere economie.

Plannen voor 2012

Er zal weinig nieuw beleid worden opgestart waarvoor structureel geld nodig is. Wel krijgen gemeenten in Nederland vanaf 2012 nieuwe taken op het gebied van werk en bijstand en de jeugdzorg, wat extra kosten met zich meebrengt.

De gemeente wil zich daarnaast richten op de samenwerking met de gemeente Achtkarspelen, op de ontwikkeling van projecten in de regio Noordoost Friesland en op verdere beleidsafstemming binnen de stadsregio Leeuwarden.

Een overzicht van alle plannen voor 2012 vindt u in de programmabegroting.

De begrotingen van voorgaande jaren kunt u hier vinden.


* Programmabegroting 2012.pdf (569,44 KB)

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl