Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na steekpartij

Publicatiedatum: 14-10-2011 16:11:55

ARNHEM - De politie heeft donderdagavond 13 oktober een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in een horecagelegenheid in het centrum van Arnhem. Daarbij raakte een 31-jarige Arnhemmer en een 36-jarige Arnhemmer gewond.

Rond elf uur ontstond er kennelijk ruzie in de horecagelegenheid tussen de 51-jarige man en medewerkers van de zaak over de rekening. Daarop vroeg een medewerker om hulp in een naastgelegen horecagelegenheid. Een aantal personen kwam de medewerker te hulp, waaronder twee Arnhemmers van 31 en 36 jaar. De 51-jarige verdachte zou de Arnhemmers vervolgens hebben bedreigd met een steekwapen. Tussen de mannen ontstond kennelijk een worsteling waarbij de 31-jarige Arnhemmer in de borst werd gestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis. De 36-jarige Arnhemmer raakte kennelijk lichtgewond aan zijn hand, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Na het steekincident werd de 51-jarige man overmeesterd door omstanders en werd de politie gewaarschuwd. De 51-jarige man is vervolgens aangehouden en het steekwapen dat hij bij zich had is voor nader onderzoek in beslag genomen. In het politiebureau bleek dat ook hij gewond was geraakt. De man werd in het ziekenhuis behandeld voor letsel aan zijn ribben, waarna hij weer werd overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.
(2011118338-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---