Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

voor heel Amsterdam

---

Bezuinigingsaanpak Nieuw-West voorbeeld voor heel Amsterdam

14 oktober 2011

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud (Nieuw-West) hoorde vorige week van wethouder Asscher (Financiën) dat Amsterdam meer moet gaan bezuinigen. Baâdoud: "Ik had niet anders verwacht, de percentages die de Centrale Stad tot nu toe heeft bezuinigd staan niet in verhouding tot die van de stadsdelen".

"Het zijn barre tijden en daarom hebben we in Nieuw-West meteen al in 2011 de Operatie Stofkam ingezet en deze zomer afgerond. We moesten hard ingrijpen, er was geen andere optie. We hebben ruim 15% bezuinigd en daarmee is ons huishoudboekje op orde. Dat nu ook de Centrale Stad, die tot nu toe 5% bezuinigde, onze aanpak gaat overnemen wordt hoog tijd."

"De begrotingen van de drie voormalige stadsdelen Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld /Slotermeer zijn nu daadwerkelijk één begroting. Daar hebben we ongelooflijk intensief de stofkam door gehaald. Dat is een prima manier om alle vervuiling uit je begroting te krijgen. De ruim 25 miljoen euro bezuinigingen in Nieuw-West zijn feitelijk een combinatie van beleidskeuzes en alle inefficiëntie uit de begroting en organisatie halen."

"Ik denk dat het tijd wordt dat de Centrale Stad ook keuzes maakt en de stofkam door de eigen begroting haalt en zich niet blijft verschuilen achter de begrotingen van de stadsdelen."

---