Universiteit Twente

Volg Solar Team Twente

13 oktober 2011

Aanstaande zondag klinkt het startschot voor de World Solar Challenge: een zonneautorace van meer 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. Voor de vierde keer rijdt Solar Team Twente mee. Je kunt het team volgen via televisie, internet en smart phone.

Het Solar team Twente bestaat uit 18 studenten van de Universiteit Twente en Saxion die anderhalf jaar hun studie aan de kant zetten om zelf een zonneauto te ontwerpen, bouwen en testen.

Wil je de race volgen dan kan dat op verschillende manieren.
* RTL 7 zal vanaf vrijdag 14 oktober elke werkdag om 17:45 uur en op zaterdag 15 oktober om 15:45 uur een verslag van de race uitzenden, waarbij weervrouw Helga van Leur het Twentse team op de voet zal volgen.

* Op de website van Solar Team Twente komt dagelijks een update over de vorderingen van het team. Op de website van de Universiteit Twente plaatsen we ook regelmatig updates.

* Solar Team Twente heeft verder een app voor smartphones ontwikkeld, waarmee je tijdens de race altijd de laatste informatie hebt. Je weet dan bijvoorbeeld precies welke snelheden de auto behaalt, wat de lokale weersomstandigheden zijn en welke afstanden het team die dag heeft afgelegd. De applicatie is geschikt voor Android-, iPhone-, Nokia- en Blackberry-toestellen en is gratis verkrijgbaar via www.solarteam.nl/applicatie.